Ancelotti  nikog ne štedi, zvijezdi je poručio: "Ili se prilagodi ili ispadaš iz prve postave"

Zanima ga samo uspjeh

Ancelotti nikog ne štedi, zvijezdi je poručio: "Ili se prilagodi ili ispadaš iz prve postave"

Edmir Škorić

Carlo Ancelotti, vrlo zabrinut zbog brojnih povrijeđenih igrača, upozorio je svog fudbalera da će ga ostaviti na klupi ako se ne prilagodi novonastaloj situaciji.

Situacija s povredama u Real Madridu navela je Carla Ancelottija da traži inovativna taktička rješenja, a u tom kontekstu Fede Valverde se pojavio kao centralna i praktički nedodirljiva figura u šemi talijanskog trenera.

S 40 posto odsutne ekipe zbog silnih problema sa povredama, Ancelotti je usvojio taktičku kombinaciju koja miješa dobro poznate 4-4-2 u dijamantu s 4-2-3-1, što je donijelo jako dobre rezultate.

U ovom novom pristupu, Fede Valverde odigrao je ključnu ulogu, prilagodivši se unutrašnjoj poziciji usred odsutnosti nekih ključnih startera.

Ancelotti, poznat po svojoj sposobnosti prilagodbe, vodio je iskrene razgovore s Valverdeom, pozivajući ga da preuzme odbrambenu ulogu uz Tonija Kroosa zbog povreda Tchouanénija i Camavinge. Trenerska je direktiva bila jasna: "Prilagodi se ili ću te maknuti iz početnih jedanaest."

Oglasi

S obzirom na nedostatak mogućnosti za rotaciju, Valverde je prihvatio izazov i istaknuo se u svojoj odbrambenoj ulozi.

Njegova sposobnost da djeluje kao "osigurač" za Kroosa omogućila je Nijemcu veću slobodu u distribuciji igre, što je bio ključni faktor u nedavnoj pobjedi protiv Granade, gdje je pomogao Brahimu da postigne vodeći gol.

Usred krize s povredama, Fede Valverde je još jednom pokazao svoju predanost i svestranost, postavši ključni stup za Ancelottija u ovom za Real teškom trenutku sezone. Njegova taktička prilagodljivost i stalna izvedba učvršćuju ga kao ključni dio u projektu italijanskog trenera da Real Madrid održi na životu u svim takmičenjima.

Ancelotti je u Valverdeu pronašao ne samo veznog igrača, već svestranog i odlučujućeg igrača u timu, pridonoseći uspjehu novog taktičkog pristupa Real Madrida u ovoj sezoni u kojoj gubici čine veliku štetu.

Real Madrid ima pet pobjeda u grupnoj fazi Lige prvaka i bez problema je osigurao prolazak u nokaut fazu, dok je istovremeno lider u La Ligi sa 38 bodova, koliko doduše ima i drugoplasirana Girona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real već za pet dana ima novi meč i to jako težak, pošto gostuje Betisu, ali barem sredinom ove sedmice nema ispit u Evropi.

Inače, prošli meč, protiv Granade, propustili su redom povrijeđeni igrači Camavinga, Courtois, Guler, Militao, Modirć, Tchouameni, Vinicius Junior, a na klupi je Italijan imao samo šest igrača, od čega dva golmana. Od igrača tamo su se našli Zidane, Martin, Fran Garcia i Nacho Fernandez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi