Ronaldo priprema Realu veliko pojačanje "Slušaj me, ako možeš idi u Madrid jer..."

Portugalac radi na transferu

Ronaldo priprema Realu veliko pojačanje "Slušaj me, ako možeš idi u Madrid jer..."

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo jedan je od igrača koji su ostavili najveći trag u Madridu, a iako odavno nije član Reala, Portugalac se na sve načine trudi da mu pomogne, pa tako što mladim igračima savjetuje da potpišu upravo za kraljevski klub.

Iako službeno nema tu funkciju, Ronaldo je danas jedan od najvećih ambasadora Reala. Savjetima nekolicinu talentovanih fudbalera pokušava usmjeriti u svoj nekadašnji klub. Upravo se bivši fudbaleri ili neke fudbalske legende smatraju važnima u donošenju odluka mladih igrača.

Naravno, Ronaldo je za mnoge današnje klince bio i ostao idol, pa će mnogi na osnovu njega donijeti konačne odluke o nastavcima karijere. Vjeruje se da bi tipovi poput Ronalda ili Messija uvijek imali mnogo veće povjerenje kod mladih fudbalera nego bilo koji menadžer ili sportski radnik.

Iako je odlazak Cristiana Ronalda iz Real Madrida bio komplikovan jer se dogodio zbog nerazumijevanja između njega i kluba, njegov odnos s madridskim klubom znatno se poboljšao tokom godina.

Portugalac je shvatio da je Real Madrid ono što ga je učinilo većim u svijetu fudbala i zbog toga je jako zahvalan Florentinu Perezu i svim članovima kluba. Govori čuda o Real Madridu svim igračima koje sretne, a to može da pomogne Bijelima.

Oglasi

Real je danas baziran na dovođenje mladih i talentovanih igrača, pokušava da sagradi spektakularan tim za budućnost, a jedno od imena koje se vežu za ovaj tim je i Antonio Silva. Njega Ronaldo poznaje, dijele svlačionicu u Portugalu i sada CR želi da ga potisne prema španskoj prijestolnici.

“Ako možeš, idi u Madrid, slušaj me... nema ništa bolje za tvoju karijeru nego igrati tamo”, poručio je CR7 svom sunarodnjaku, koji je trenutno igrač Benfice.

Rudnik stopera

Portugal je postao rudnik stopera, Antonio Silva je neko ko već sada privlači pozornost najvećih timova na svijetu, a tu je i Goncalo Inacio. Silva ima samo 20 godina, a ove sezone je napravio 18 nastupa za lisabonski tim i već ima sedam utakmica u dresu seniorske reprezentacije svoje zemlje. On i dvije godine stariji Inacio iz Sportinga budućnost su portugalske reprezentacije kada je odbrana u pitanju, ali obojica će prije ili kasnije napustiti Portugal i igrati u nekim od velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Imaju sreću da igraju uz Rubena Diasa i prekaljenog Pepea. Prvi je sada ključni defanzivac evropskog prvaka Manchester Cityja, dok 40-godišnji Pepe igra u Portu, ali je dugi niz godina bio jedan od ključnih defanzivaca Real Madrida.

Antonio Silva bi dobro došao već sada Realu s obzirom na velike probleme u odbrani. Eder Militao se povrijedio i dugo ga nema, pa Ancelotti mora da "krpi" stopersku poziciju jer od klasičnih i onih pravih, ali spremnih stopera ima jedino Antonija Rudigera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
@Mostarac94 jeko ovo brt
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi