Čuveni trener poziciju u fudbalu nazvao Luka Modrić: "Takav se ne može lako naći"
Foto - EPA

Jednostavno je poseban

Čuveni trener poziciju u fudbalu nazvao Luka Modrić: "Takav se ne može lako naći"

Midhat Šljivak

Legendarni argentinski trener Marcelo Bielsa poziciju 'osmice' u fudbalu nazvao je po Luki Modriću. Uradio je to jer je izuzetno teško naći igrača kakav je on i s osobinama koje posjeduje legendarni Hrvat.

Čuveni Marcelo Bielsa otkrio je kako je poziciju 'osmice' na terenu imenovao po najvećem hrvatskom fudbaleru svih vremena Luki Modriću. Razlozi su sasvim jednostavni, a Argentinac je na tu temu rekao:

"Najteže u fudbalu je naći igrača na poziciji 'osmice'. Ja sam je nazvao 'Modrić' jer igrač na toj poziciji mora igrati defanzivu kao 'šestica' i napadati kao 'desetka'", riječi su legendarnog Bielse koji o Modriću dodao:

Luka Modrić ((AP Photo/Jose Breton)

"Modrić ima nevjerovatne sposobnosti da igra defanzivno, te vještinu da napadne protivnika. Potpuno razumije igru u oba pravca", rekao je Bielsa.

Hrvatski veznjak i s 38 godina igra zaista čudesan fudbal. Za mnoge je još uvijek među najboljim fudbalerima svijeta i sama činjenica da je još uvijek član Real Madrida dovoljno govori o svemu.

Oglasi

Luka je ugovorom za Kraljeve vezan do kraja ove sezone. On želi još igrati, pokušava se izboriti za još jednu sezonu u Madridu, ali bez obzira na njegove kvalitete, teško je očekivati da će dobiti produženje saradnje i narednog ljeta.

Modrić je u dresu Real Madrida odigrao 504 utakmice, postigao je 37 golova i upisao je 79 asistencija. S klub je osvojio apsolutno sve što je mogao.

Marcelo Bielsa nije uspio napraviti veliku evropsku karijeru

Marcelo Bielsa važi za jednog od najboljih trenera svijeta, ali čuveni 'Ludak' ikad nije uspio napraviti veliku evropsku karijeru.

Danas 68-godišnjak radi kao selektor reprezentacije Urugvaja, a prethodno je gotovo četiri godine bio na klupi Leeds Uniteda. U Evropi je vodio još Lille, Marseille, Athletic Bilbao i Espanyol.

Marcelo Bielsa sa selekcijom Urugvaja (Foto: EPA)

Uglavnom je Bielsa bio vezan za nacionalne timove. Šest godina je sjedio na klupi Argentine, četiri je proveo u selekciji Čilea, a pored evropskih ekipa vodio je argentinske ekipe Velez i Newell's Old Boys, te meksičke Atlas i Americu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U karijeri je uzeo tri trofeja prvaka Argentine, finala je uglavnom gubio, a treba svakako istaći da je 2001. godine proglašen najboljim selektorom svijeta.

Bez obzira na to što nema velikih trofeja, Bielsa je izuzetno cijenjen širom svijeta i za mnoge je jedan od najboljih trenera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antiTrojkas
OPET Modric???? J**o vas Modruc vise,svaki dan o njemu clanak. ZAR STE TOLIKI JADNI "TROJKASI????
1 0
@dn@n
Nemoj zezat,jeste i dosadni vise koje sve gluposti pišete. Svaka druga objava Modrić. Ne smeta mi, al zbog čega šaljete notifikaciju kao da je neka udarna glavna vijest.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi