FOTO: EPA

Liga prvaka, grupa A

Skandinavska bajka se nastavlja, Manchester United nokautiran!

Haris Zilić

U grupi A Lige prvaka bila je prava drama u posljednjem šestom kolu, gdje su tri tima bila u igri za osminu finala jer je Bayern već ranije osigurao prvo mjesto u grupi.

Veoma borben meč odigran je u Danskoj na kultnom Parkenu gdje je Kopenhagen dočekao turski glatasaray.

Oba tima su tražila trijumf za nokaut fazu, a na kraju je utakmica zavrešna rezultatom 1:0 za domaće. Gol za Kopenhagen postigao je Lerager u 58. minuti na asistenciju Achourija. Dovoljno za veliko slavlje večeras u Danskoj. Strijelac Leager je u 90. minuti dobio crveni karton, tako da je prvak Danske meč završio s igračem manje, ali to nije puno pomoglo gostima.

U drugom meču grupe Manchester United je dočekao Bayern i tražio pobjedu također za evropsko proljeće čak i u nekim kombinacijama za osminu finala Lige prvaka, ali na kraju ostako kratkih rukava.

Bayern je kao gost slavio 1:0 pogotkom Comana iz 71. minute susreta, asistent je bio Kane i tako su Bavarci nokautrali Manchester United.

Dakle, na kraju grupe A, Bayern je prvi sa 16 bodova, Kopenhagen drugoplasirani sa osam bodova i ova dva tima idu u nokaut fazu, tačnije u osminu finala Lige prvaka.

Galatasaray ima evropsko proljeće, završili su trećeplasirani sa pet osvojenih bodova i sele u šesnaestinu finala Evropa lige, a Manchester United je u konačnici fenjeraš grupe sa četiri boda i tako su Crveno đavoli okončali užasnu evropsku sezonu.

Liga prvaka, grupa A, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kopenhagen - Galatasaray 1:0

Manchester United - Bayern Munchen 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.