Fudbalska legenda odbrusila Kimmichu: "Sakrivaš se..."

Smatra ga krivim

Fudbalska legenda odbrusila Kimmichu: "Sakrivaš se..."

Edmir Škorić

Lothar Matthaeus, bivši fudbalski reprezentativac Njemačke i nekadašnji igrač Bayerna, nastavlja sa kritikama aktuelnih članova njemačkog prvaka.

Matthaeus je poznato kao žestok kritičar Bayerna, iako jasno taj klub nosi u srcu. Upravo zbog toga, teško mu padaju teške partije i porazi, a naročito je oštar bio nakon subotnje blamaže u Frankfurtu i 5:1 poraza od Eintrachta.

Na njegovom "radaru" bili su dugogodišnji igrač Bayerna Joshua Kimmich (28) i trener Thomas Tuchel (50). Fudbalski analitičar se nije libio za Sky otvoreno progovoriti o problemima Bayerna.

"Ne samo da više nije prisutan na terenu, već nije ni nakon utakmice. I vjerovatno postoji razlog za to. Skriva se, a prije je bio taj koji je otvoreno govorio o svemu i uvijek izlazio pred medije bez obzira da li Bayern pobjeđivao ili gubio", rekao je Matthaeus.

Kimmich očito nije više sretan kao prije, a navodno su ga najviše pogodile riječi Thomasa Tuchela, koji je otvoreno rekao da mu treba igrač u veznom redu, baš na poziciji koju pokriva Kimmich.

Oglasi

Trener Bayerna je nakon utakmice u Frankfurtu objasnio da ga je zbunila defanzivna formacija Ein trachta čitajući zapisnik nekoliko minuta prije početka utakmice i da je želio da svom timu da nove informacije o tome.

„Ova izjava me je najviše iznenadila. Kada sam se tek pripremao za sistem, ovih dana sam zaboravio nešto da uradim. Ne mogu to iskoristiti kao izgovor", pojasnio je Matthaeus.

Matthaeus odavno kritikuje Bayern i zbog toga je često omražen na Allianz-Areni, gdje se ipak mnogi teško nose sa kritikama.

Ipak, čim Bayern proigra i opet veže nekoliko pobjeda, legendarni Nijemac ostat će bez materijala za "pljuvanje", ali svaki idući poraz, naročito neočekivan ili težak, bit će mu poziv da nastavi "rešetati" po svima, a čini se da mu je Tuchel "omiljena žrtva".

Tuchel je ranije već bio u sukobu sa Matthaeusom kojeg je odbio da pozdravi prije jedne utkamice, jer smatra da bez ikakvog osnova govori negativne stvari o njemu i njegovoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern sutra od 21 sat gostuje u Manchesteru u 6. kolu Lige prvaka, ali ne mora da se brine jer je ranije osigurao plasman u nokaut fazu, dok je u Bundesligi trenutno drugi sa 32 boda, s četiri boda manje od vodećeg Bayer Leverkusena, koji doduše ima i utakmicu više.

Njemački tim ima odigrati zaostali meč sa Union Berlinom na svom stadionu, tako da je i dalje mnogo toga u rukama Bavaraca koji žele da dođu do rekordne 12. uzastopne titule u Bundesligi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi