U grupi B Lige prvaka sve je jasno, završni "šamar" za Sevillu
FOTO: EPA

Odigrani mečevi šestog kola

U grupi B Lige prvaka sve je jasno, završni "šamar" za Sevillu

H. Zilić

Završna uzbuđenja u u grupnoj fazi Lige prvaka su počela, a večeras u terminu od 18:45 odigrana su dva duela šestog kola grupe B gdje je sada sve jasno.

U posljednjem kolu PSV je dočekao Arsenal, a Lens ekipu Seville.

Duel u Eindhovenu završen je rezultatom 1:1. Za PSV pogodio je Vertessen u 50. minuti, a za goste Nketiah u 42. minuti. PSV je spasio VAR u 82. minuti koji je poništio pogodak Topnika.

Drugi duel iz među Lensa i Sevile okončan je rezultatom 2:1. Za domaće strijelci su bili Frankowski iz penala u 63. minuti i Fulgini u sedmoj minuti sudijske nadoknade vremena, a za goste Ramos također iz penala u 79. minuti utakmice.

Na kraju grupe, Arsenal je prvoplasirani sa 13 bodova i ide u osminu finala.

Oglasi

Pored Topnika u osminu finala će i drugoplasirani PSV Eindhoven koji je skupio devet bodova.

Treći u grupi je Lens, francuska ekipa osvojila je osam bodova i nastavlja takmičenje u šesnaestini finala Evropa lige, dok je bez evropskog proljeća ostala Sevilla zauzevši posljednje mejsto u grupi sa dva boda i bez trijumfa što je sigurno razočarenje za tim iz Andaluzije.

Liga prvaka, grupa B, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSV Eindhoven - Arsenal   1:1

Lens - Sevilla  2:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi