Sve oči sutra uprte ka Old Traffordu - Tuchel je svijetu dao posebno obećanje pred okršaj s Unitedom

Hoće li ispoštovati?

Sve oči sutra uprte ka Old Traffordu - Tuchel je svijetu dao posebno obećanje pred okršaj s Unitedom

Edmir Škorić

Trener Bayerna Thomas Tuchel održao je press konferenciju koja se uobičajeno održala uoči još jedne utakmice u Ligi prvaka.

Bayern sutra gostuje u Manchesteru i igrat će rasterećeno, barem u smislu da ne može ništa da izgubi, dok Unitedu treba malo svjetsko čudo da prođe u nokaut fazu. Možda Crvenim vragovima ni pobjeda ne pomaže jer su zadnji na tabeli, a u drugom duelu međusobno se sastaju Kopenhagen i Galatasaray.

Bayern je osigurao prvo mjesto sa 13 bodova, no očekuje se žestoka borba za drugo mjesto, pa i treće koje donosi proljeće u Evropi, samo u nokaut fazi Evropske lige. U slučaju remija u Kopenhagenu, danski velikan ide dalje ako United ne pobijedi Bavarce.

Iz perspektive Uniteda, gotovo je nemoguć zadatak pred njima - moraju da pobijede Bayern, a da u drugom meču bude neriješeno.

Mnogo toga ne ide u prilog Manchesteru, a naročito večerašnje obraćanje Tuchela, koji je očito odlučan da njegov tim pokaže svoje najbolje lice, što je bilo za očekivati nakon silnih kritika i sramote proživljene u Frankfurtu u subotu, kada ih je Eintracht razbio sa 5:1.

Oglasi

"Mogu da razumijem da je ljudima tako izgledalo protiv Kopenhagena, kao da nismo igrali na najvišem nivou jer smo već osigurali prolazak, ali nije bilo tako", rekao je Tuchel pa je dodao:

"Kada nosite dres Bajerna, ponašate se kao šampion, jer ste šampion. Imamo svoje zahtjeve, imamo odličan bilans stanja. Ali United će pokušati dati sve od sebe. Ponekad manji pritisak znači manje stresa, no moje obećanje je da ćemo se ponašati kao šampioni".

Harry Kane je također više puta povezivan sa Unitedom, šta Tuchel misli o tome? “Svaki tim želi da Harry Kane igra s njima. Veoma smo sretni što smo ga uspjeli uputiti do nas. On će igrati sutra i tako mogu da razumijem da bi mnogi njihovi navijači voljeli da imaju Harryja u svom timu. Ali ne možemo biti ponosniji".

Tuchel ipak sa biranim riječima govori o Manchester Unitedu bez obzira što se ovaj tim tokom sezone nalazi u različitim izdanjima - čas je na dnu, čas izgleda kao šampion.

"United je uvijek težak tim, ima posebnu auru. Postigli su najviše golova u grupi, ali i dosta primili. Vidite u jakim trenucima koliko su zaista dobri. Stadion igra posebnu ulogu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na pitanje o razlozima nedavnog poraza u Frankfurtu, Tuchel je odgovorio: "Izgubiti 10 lopti je previše, a 22 je apsolutno visok broj. Imali smo 22 kritične izgubljene lopte i o tome smo razgovarali i tim aspektom se moramo pozabaviti", dodao je Nijemac.

Tuchel je najavio da će Serge Gnabry pauzirati najmanje osam sedmica zbog povrede, dok je istakao da se Jamal Musiala vratio, ali da nije spreman za 90 minuta, već će ili odigrati najviše sat vremena ili dobiti šansu u drugom dijelu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Da se ovdje primijetit da Bayern zaradi ogroman Sevap kad nekad izgubi.
0 0
Ti ne možeš dobiti Kopenhagen , peticu primiš od skromnog Frankfurta a sutra ćeš ko fol izgledati kao šampion hahahaha ... ako osminu finala prođes biće ti uspijeh
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi