Foto - EPA

Je li vrijeme legende isteklo?

Xavi vodi Barcu u propast, igrači uvjereni da ih neko drugi uništava - Čeka se velika odluka!

Midhat Šljivak

Barcelona je večeras doživjela novi poraz u Ligi prvaka. Katalonci su poraženi na gostovanju kod Antwerpa s 3:2, no to nije utjecalo na njihov plasman u nokaut fazu. Ipak, veliko je nezadovoljstvo načinom na koji tim vodi Xavi Hernandez i navijači smatraju da on nije čovjek za velike stvari.

Xavi Hernandez polako gubi povjerenje navijača i rukovodstva Barcelone. Katalonci gube korak za Gironom i Realom u prvenstvu, a nisu blistali ni u Ligi prvaka i samo zahvaljujući laganoj grupi idu dalje.

Sve je više navijača koji žele vidjeti leđa 43-godišnjem stručnjaku. Smatraju kako on jednostavno nije trener za velike stvari i koji bi mogao Barcu vratiti u evropski vrh.

Rukovodstvo tima također nije sretno. Pojedinci su već tražili sastanak kako bi se raspravljalo o narednim koracima, a čak se spominje i mogući otkaz Xaviju.

On ima veliku podršku igrača. Javno su to poručili Ferran Torres i Sergi Roberto nakon večerašnje utakmice u Belgiji uz priču da drugi klubovi puštaju razne priče da bi se unio nemir u tim.

"Imamo povjerenje u Xavija. Tim je kao porodica i držim se zajedno", rekao je Roberto, a Torres dodaje: "Mi smo uz Xavija, iako nas mnogi žele uništiti raznim pričama koje dolaze sa strane."

Xavi: "Vjerujte mi"

Xavi Hernandez je nakon utakmice protiv Antwerpa pozvao navijače i rukovodstvo tima da mu vjeruju kako može odvesti tim daleko.

"Uvjeren sam da će tim napredovati. Vjerujte mi na riječ", govori Xavi i nastavlja:

"Nas boli onaj poraz protiv Girone, ne ovaj danas. Sve se može promijeniti pobjedom nad Valencijom u subotu. Pritisak igranja za Barcu je često primjetan. Ovaj dres je težak."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Smatram da sam sposoban okrenuti situaciju u našu korist. Borimo se za četiri trofeja i razmišljam pozitivno. Ništa se nije promijenilo. Laporta i Deco mi vjeruju", istakao je Xavi.

Iako ima kakvu-takvu podršku navijači nisu previše sretni zbog nastupa njihovog tima. Dosta je onih koji traže njegov odlazak i ostaje nam da vidimo šta će se desiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.