Katalonci slavili bod u Belgiji, pa ih Antwerp "izbio iz cipela", Porto u nokaut fazi Lige prvaka

Završena priča i u ovoj grupi

Katalonci slavili bod u Belgiji, pa ih Antwerp "izbio iz cipela", Porto u nokaut fazi Lige prvaka

E. Čaušević

Barcelona je večeras na gostovanju kod Antwerpa doživjela neočekivan poraz sa 3:2, dok je Porto u istoj grupi pobijedio ubjedljivo Shaktar i plasirao se u nokaut fazu Lige prvaka.

Katalonci su pobjedom u prošlom kolu protiv Porta osigurali prolazak dalje zbog čega je Xavi Hernandez odlučio da odmori nekoliko prvotimaca večeras, ali ni slutio nije da će njegov tim doživjeti poraz.

Jasno je da je poraz od Girone u prvenstvu bio težak udarac, a to se vidjelo i večeras na ekipi Barcelone koja je bila potpuno bezidejna.

Antwerp je to iskoristio i došao do veliko pobjede kojom se belgijski klub oprostio od Evrope za ovu sezonu. Domaći su na kraju slavili sa 3:2 i produžili krizu Barcelone koja je evidentna nakon večerašnjeg poraza.

Utakmica je od starta krenula nizbrdo za Barcelonu jer su domaći već u drugoj minuti poveli sa 1:0. Nevjerovatnu grešku prave Inaki Pena i Oriol Romeu što je iskoristio Vermeeren i pogodio za vodstvo Antwerpa.

Oglasi

Ipak, Barca je do kraja prvog dijela uspjela da poravna na 1:1. U 35. minuti Lamine Yamal odlično asistira Ferranu Torresu koji izlazi sam na golmana domaćih i donosi Barceloni izjednačenje.

Očekivalo se da Barca u drugom dijelu krene po preokret, no novi šamar za goste stigao je u 56. minuti. Novu grešku pravi večeras očajni Romeu, a ovaj put mrežu Barcelone trese Janssen za 2:1 i veliko slavlje domaćih.

Xavi je morao igrače koji je namjeravao da odmori da ubaci na teren kako bi Barca izbjegla sramotan poraz, ali se to nije desilo iako su stigli do novog izjednačenja.

U 92. minuti rezervista Marc Guiu pogađa za 2:2, ali već u narednom napadu totalni šok za goste. Samo što je Antwerp krenuo s centra sam na Penu izašao je Ilenikhena i pogodio za 3:2 i erupciju oduševljenja na tribinama.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1735055128393142708[/twitter]

Vremena za Barcu da se spasi više nije bilo, te je Antwerp slavio sa 3:2 i u stilu se oprostio od Evrope za ovu sezonu.

Osam golova i pobjeda Porta za prolazak dalje

U istoj grupi igrao se i dosta važniji meč između Porta i Shakhtara koji su se borili za drugu poziciju i mjesto u nokaut fazi Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju je ta pozicija pripala Portu koji je slavio pred svojim navijačima sa 5:3. Dva gola za domaće zabio je Galeno, dok su po jedan dodali Taremi, Pepe i Conceicao. Gol za Shakhtar postigao je Sikan, a autogol zabio je i Eustaquio.

Barcelona je završila prva na tabeli sa 12 bodova koliko je na kraju imao i Porto. Treći je Shakhtar i ide u nokaut fazu Evropske lige, dok se Antwerp oprostio od Evrope.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Sadaka FC se vraca u prosjek gdje joj je i mjesto. Presusile uplate Negreiri, presusili i rezultati. Bankrotirali, kupe sadaku, mavijaci im polako pocinju navijati za ****i FC. Brod koji tone zbog svega zla i kriminala sto su ucinili zadnjih 15 godina.
4 2
user1620593935
Bolje je časno izgubiti nego pobjeđivati i osvajati titule uz pomoć sudaca kao Real.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi