Skandal u Barceloni, postali su kao Balkanci: Xavi dobio zapanjujuće poruke, odmah se skamenio

Ozbiljan presedan

Skandal u Barceloni, postali su kao Balkanci: Xavi dobio zapanjujuće poruke, odmah se skamenio

Admin Čaušević

Katalonski mediji su utorak otkrili novi skandal u Barceloni i to pred meč posljednjeg kola Lige prvaka. Ozbiljno je uzdrman autoritet i odluke koje donosi trener Xavi. Iza svega se krije predsjednik Joan Laporta.

I dok su situacije na Balkanu normalna pojava da predsjednici ujedno budi treneri klubova, čini se da se isto dešava i u daleko većim klubovima kao što je Barcelona.

Naime, predsjednik Barcelone Joan Laporta je taj koji je na kraju sastavio spisak igrača za utakmicu protiv Antwerpena u okviru šestog kola Lige prvaka.

Sastava za meč u Belgiji pretrpio je o izmjene u zadnji tren i na kraju su se na listi nazvale neke od najvećih zvijezda poput Roberta Lewandowskog, Ronalda Arauja i Ilkaya Gündogana.

Xavi je odlučio da neke od svojih najboljih igrača poštedi, ali je Laporta odlučio da cijeli tim mora biti zajedno te su na kraju pozvani i konkurisat će za meč.

Oglasi

Španski mediji pišu da je ovo ozbiljan presedan jer do sada u Barceloni nije bio slučajeva gdje se predsjednik petlja u posao trenera i zapravo određuje ko će igrati, a ko neće.

Xavi je prvobitno odlučio da će Lewandowski, Araújo i Gündogan ostati u Barceloni kako bi se mogli odmoriti uoči utakmice na Mestalli u subotu protiv Valencije.

Zapravo, Frenkie de Jong se također našao na Xavijevoj listi isključenih, ali je zbog groznice ostao kući.

Konačno Nizozemac je jedini ostao u Barceloni, pridruživši se povrijeđenim Ter Stegenu, Gaviju, Inigu i Marcosu Alonsu.

Nekoliko sati nakon što je Barcelona dostavila listu igrača, klub je poslao još jedan s tri iznenađujuća dodatka, činjenica bez presedana koja je već potaknula razna nagađanja, a koja je na kraju i potvrđena.

Barcelona je još ranije osigurala prolazak u nokaut fazu Lige prvaka, prvi put nakon tri godine. Xavi je želio što odmorniji tim za La Ligu jer se gubi trka za vodećim timovima Gironom i Realom, ali je Laporta očigledno imao druge planove.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Ostani Xavi. Sadaka FC te treba.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi