Duel pripadnika osiguranja i Javiera Zanettija

Radi za UEFA, a ne prepoznaje ikonu svjetskog fudbala: "Nećeš ući, nema šanse"

Midhat Šljivak

Današnji žrijeb Lige prvaka u Nyonu donio je zanimljivu scenu s legendom Intera Javierom Zanettijem kojeg čovjek iz osiguranja nije želio pustiti u dvoranu bez akreditacije.

Javier Zanetti istinska je fudbalska legenda. S Interom je čuveni Argentinac osvojio sve što je mogao i njegov jednistven lik prepoznatljiv je širom svijeta.

Međutim, u sjedištu UEFA čovjek iz osiguranja kao da nije znao ko je ispred njega. Zanetti je zaboravio akreditaciju kojom se pristupa u dvoranu i umalo je propustio žrijeb.

Čovjek iz osiguranja ga je u prvom trenutku vratio nazad. Nije bilo šanse da Zanetti uđe u dvoranu i čuju se riječi: "Ne možete ući unutra bez akreditacije", nakon čega legendarni fudbaler kreće prema izlazu.

Potom su ljudi iz UEFA koji su bili u blizini reagovali, 'sredili' su Zanettiju ulazak u dvoranu i Inter je na kraju ipak imao svog predstavnika na žrijebu.

Nerazzurri su za protivnika dobili ekipu Atletico Madrida i to će sasvim sigurno biti veliki izazov za vodeću ekipu italijanske Serie A.

Javier Zanetti je legenda Intera i trenutni potpredsjednik

Javier Zanetti je u Inter stigao 1995. godine iz argentinskog Banfielda i proveo je narednih 19 godina u dresu Nerazzurra. Očekivano, nije otišao iz kluba ni po završetku karijere.

On trenutno obnaša funkciju potpredsjednika tima s Giuseppe Meazze i dio je zaista odlične ekipe koja je u proteklih nekoliko godina napravila sjajne rezultate.

Kao fudbaler Argentinac je u dresu Intera nastupio čak 858 puta i postigao je 21 pogodak, a bio je i dugogodišnji kapiten.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pet puta je s Nerazzurrima bio prvak Italije, četiri puta osvajao je Kup, tri puta Superkup, a ima i trofeje Lige prvaka, UEFA Kupa i FIFA klupskog prvenstva svijeta.

Nevjerovatno je da jednu takvu legendu ne prepoznaju na ulasku u dvoranu u središtu UEFA.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.