Neviđeno u Ligi prvaka: Sudija na dlanu nacrtao tabelu i napisao tri slova, evo o čemu se radi

Švicarski arbitar se nekako snašao

Neviđeno u Ligi prvaka: Sudija na dlanu nacrtao tabelu i napisao tri slova, evo o čemu se radi

Admin Čaušević

Jedan od protagonista meča Lige prvaka Inter - Real Sociedada bio je švicarski sudija Sandro Scharer koji na sebe nije skrenuo pažnju zbog određene odluke već zbog neobične situacije. Naime, on je usred utakmice sebi nacrtao tabelu na ruci.

U prvom poluvremenu nakon što je dosudio slobodan udarac za Inter uz pokazani žuti karton za igrača Real Sociedada kamere su pokazale Scharerovu desnu ruku.

Na dlanu su se mogle vidjeti dvije crte napisane olovkom, tri slova i to I (Inter) i RS (Real Sociedad te broj 5. Prizor je probudio znatiželju mnogih, jer nikada nije viđeno da na meču Lige pvaka sudija nešto zapisuje baš kao učenik ili student tokom testova.

Naime, švicarski sudija udlučio je upisati opomenu za opomenute igrače što je iznenadilo mnoge pošto se u tim slučajevima obično koristi posebna bilješka koju sudije čuvaju u džepu.

Nakon što je napravio tabelu stavljajući inicijale Intera i Real Sociedada s jedne, a s druge strane kao u tablici, upisao je broj pet u kolonu za španski tim.

Oglasi

To je bila referenca za "peticu" Baskijaca, Igora Zubeldiju koji je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Marcusom Thuramom. Nedugo zatim sudija je četvrtom arbitru pokazao da je upisao broj pet kad je utakmica nastavljena.

Ipak, mnogi se pitaju zašto je sudija umjesto da bilježi kartone poput svojih kolega, odlučio pisati direktno na ruci? Prvenstvno jer je postojala mogućnost da znoj izbriše zapisano.

Međutim, na taj je način vjerojatno mogao puno brže izvući potrebne informacije, a da nije morao pribjegavati bilješkama kako bi vidio igrače koje igrače je opomenuo.

Inače, iskusni arbitar je bio poprilično zaposlen pošto je svirao 34 prekršaja te pokazao pet žutih kartona. Jedan domaćim Nerazzurrima te četiri gostima iz Španije.

Zanimljivo da je Švicarcu utakmica na San Siru bila prva u Ligi prvaka ove sezone te je odmah na sebe uspio privući pažnju. Do sada je sudio ukupno 11 puta u elitnom takmičenju.

Treba napomenuti da je utakmica Inter - Real Sociedad okončana bez golova (0:0), pa su Španci prošli dalje sa prvog, a Italijani sa drugog mjesta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Ili je jednostavno zaboravio notes?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi