Navijač siđe s tribine Intera i brani za drugi tim: "Nisam spavao kada sam primio taj gol"
Foto - EPA

Turati je veliki fan Nerazzurra

Navijač siđe s tribine Intera i brani za drugi tim: "Nisam spavao kada sam primio taj gol"

Midhat Šljivak

Mladi golman Frosinonea Stefano Turati (22) veliki je navijač Intera i to ne krije. Često je među vatrenim navijačima tima s Giuseppe Meazze, a njegov nastup protiv ovog tima izazvao je brojne kontroverze jer je primio gol za pamćenje.

Golman Frosinonea Stefano Turati priznaje kako je veliki navijač Intera. Tim iz Milana voli više od kluba za kojeg nastupa, često je i na tribinama i ne krije da su mu Nerazzurri ispred svega drugog.

Iako je profesionalac s tribina bodri Inter. Frosinoneu to ne smeta.

"Išao sam na finale Kupa kao navijač. Javio sam Frosinoneu, nisu se bunili. Čak sam želio ići u Milano na derbi u Ligi prvaka. Rekao sam Grossu da ne računa na mene kad budu utakmice Inter - Milan. Nasmijao se misleći da se šalim."

"Protiv Intera sam želio odigrati utakmicu života. Godinama sam dio Curva Nord i rekao sam sebi: 'Jedan sam od njih, a sad sam na terenu'", govori mladi golman koji je primio nestvaran gol s pola terena od Federica Dimarca.

Oglasi

Ovaj primljeni gol izazvao je brojne komentare s obzirom na to da se zna da je navijač Intera.

"Ljudi su svašta govorili nakon tog gola Dimarca. Nisam spavao cijelu noć nakon toga. Po mom mišljenju, to je bio neuspješan pokušaj centaršuta koji je završio u golu."

Navijači Milana ga očekivano ne podnose. Razlog je naravno Inter.

"Povici s tribina od navijača Milana? Nije mi bilo svejedno, želio sam im reći da je*u svi redom, ali sam se sjetio da su samo navijači", rekao je Turati.

Ovaj 22-godišnjak karijeru je počeo u mladim kategorijama Intera. Ipak, nije dobio pravu šansu pa je otišao u Renate, a zatim i kao Sassuolo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trenutno je pod ugovorom sa Sassuolom, bio je posuđen Reggini, a od 2022. godine je član Frosinonea. Ove sezone nastupio u 15 utakmica i primio je 25 golova.

Djeluje ipak malo nevjerovatno da jedan profesionalac iskazuje emocije prema drugom timu na ovakav način, no u današnjem fudbalu je apsolutno sve moguće.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi