Obećanje je dug: Javier Zanetti prvi put nakon 25 godina promijenio izgled

Nekadašnji kapiten Argentine

Obećanje je dug: Javier Zanetti prvi put nakon 25 godina promijenio izgled

E. Škorić

Nekadašnji argentinski reprezentativac Javier Zanetti poručio je prije odlaska na Svjetsko prvenstvo da će, u slučaju da Lionel Messi i društvo osvoje pehar, napraviti promjenu svog izgleda - prvi put nakon 25 godina.

Zanetti je neko ko neće prekršiti datu riječ. Ono što je obećao, to je sada i uradio. Nakon što se Argentina iz Katara vratila sa titulom svjetskog prvaka, nekadašnji defanzivac i sadašnji dopredsjednik Intera je svoju uobičajenu frizuru pretvorio u čuperak.

Zanetti je sve nasmijao novim imidžom koji je objavljen na društvenim mrežama i na profilima Argentinskog nogometnog saveza.

Zanetti je za argentinsku reprezentaciju debitovao 1994. godine i igrao je do 2011. U tom razdoblju nastupio je u 145 utakmica i postigao pet golova.

Upravo je Inter klub koji je proslavio Zanettija. On je dres Nerazzurra nosio od 1995. do 2014. godine, a bio je prethodno član Talleresa i Banfielda.

S Interom je osvojio pet naslova prvaka Italije i Kup UEFA, kao i četiri trofeja Kupa Italije, ali nije uspio nikada osvojiti SP.

Nedavno je, netom nakon što je Argentina osvojila Svjetsko prvenstvo, govorio o tome da li je Lionel Messi bolji i veći od Diega Maradone.

"Po mom mišljenju, Messi nije pobijedio Maradonu. Ali ne volim te usporedbe. Mislim da trebamo biti zahvalni što dva najbolja igrača u povijesti dolaze iz naše zemlje. Ne mislim da će se Messi promijeniti. Samo je postao iskusniji i mogao je to prenijeti na tim", rekao je Zanetti.

Argentina je prvi put nakon Mundijala odigrala svoj meč u četvrtak protiv Paname na prepunom stadionu u Buenos Airesu te je slavila sa 2:0. Bio je to prijateljski duel, ali svi su htjeli da dođu i da pozdrave svjetske prvake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi