Edin Džeko se s 13 golova izdvojio na vrhu liste strijelaca turske Super Lige. (Foto: EPA - Arhiva)

Fener potopio Istanbulspor

Edin Džeko zadao zadaću Mauru Icardiju, ali priča dana u Turskoj je Cengiz Ünder!

Eldar Ganibegović

Danas idealan dan za Edina Džeku. Postigao je novi gol, Fener je slavio novu pobjedu. Međutim, s četiri gola na utakmici priča dana je njegov saigrač Cengiz Ünder.

U okviru 19. kola turske Super Lige, Fenerbahče je u malom gradskom derbiju rezultatom 1:5 deklasirao Istanbulspor.

Gosti su poveli u 6. minuti preko Cengiza Ündera, da bi u 32. minuti izjednačio Sarikaya. Međutim, samo minut kasnije vodstvo Feneru vraća Ünder.

Hat-trick je kompletirao u 44. minuti, da bi u nadoknadi prije odlaska na odmor pogodio i Edin Džeko na asistenciju Muldura.

Na samom otvaranju drugog dijela gosti dolaze do novog gola. Nastavio je s nevjerovatnom predstavom Cengiz Ünder i zabio svoj četvrti gol.

Igrala se 63. minuta kada je Fener imao penal. Mogao je Džeko uzeti penal jer juri titulu najboljeg strijelca, mogao je Cengiz Ünder da proba dati i peti gol, no Dušan Tadić je uzeo loptu i promašio, odnosno golman mu je zaustavio ionako loš šut.

Danas je Edin Džeko igrao do 71. minute. Umjesto njega je tada na teren ušao Batshuayi. 

Nakon ove pobjede Fenerbahče je prvi s 47 bodova. Tri manje ima Galatasaray koji kasnije danas igra svoj meč. Istanbulspor je s pet bodova zakovan za dno tabele.

Za tri dana će se igrati utakmice zaostalog 16. kola. Edin Džeko će s Fenerom igrati protiv Konyaspora, dok će Istanbulspor u goste kod Adana Demirspora.

Edin Džeko najbolji strijelac turske lige

Ovo je za Edina Džeku bio 13. gol u sezoni i sada se odvojio na vrhu liste strijelaca. Zadao je zadaću Mauru Icardiju koji ima 12 i Argentinac će danas tražiti novi gol ili golove protiv Konyaspora od 17 sati.

Lijepo je u Turskoj pogledati i listu asistenata. Tamo se na vrhu sa sedam asistencija nalazi drugi bh. fudbaler, Haris Hajradinović.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super Lig, 19. kolo:

Istanbulspor - Fenerbahče 1:5 (Sarikaya 32'; Ünder 6', 33', 44', 46', Džeko 45+1')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.