Nakon derbija Istanbula, navijači su u jednom složni - Džeko je bolji od Tadića i treba da...
Navijači Fenerbhčea smatraju da Edin Džeko treba da bude taj koji će izdvoditi penale.

Riječ je o izvođenju penala

Nakon derbija Istanbula, navijači su u jednom složni - Džeko je bolji od Tadića i treba da...

Eldar Ganibegović

Fenerbahče je večeras s 1:3 slavio protiv Bešiktaša. Prvi gol postigao je Edin Džeko, Dušan Tadić drugi uz promašen penal, a upravo njih dvojica tema su navijača na društvenim mrežama.

U okviru 15. kola turske Super Lige, Fenerbahče je s 1:3 večeras slavio kod Bešiktaša. Naš Edin Džeko je na asistenciju Dušana Tadića bio strijelac za 0:1 u 10. minuti.

Dušan Tadić je u drugom poluvremenu pogodio s bijele tačke za 1:2, no u prvoj minuti nadoknade je promašio penal reprezentativac Srbije.

Nakon toga na društvenim mrežama navijači Fenera mahom su pisali kako Edin Džeko treba da bude izvođač penala u Fenerbahčeu. Očito su razočarani promašajem Tadića. 

"Izvođač penala u ovom timu treba da bude Džeko."

Oglasi

"Sramota da Tadić šutira dok je Džeko na terenu."

"Kao što sam već rekao, govorim o Džekinim penalima, bolje ih šutira + mu treba da bude najbolji strijelac."

To su samo neki od mase komentara navijača, no zaista treba reći da Edin Džeko nije neko ko se u karijeri proslavio izvođenjem penala.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Edin Džeko i penali - šećer i so 

Naime, šutirao ih je 22 i postigao 12 golova, dok je čak 10 puta promašio. Dušan Tadić je samo ove sezone postigao sedam golova s bijele tačke, a ne sumnjamo da će, ako se Feneru ovim tempom nastave svirati penali, do kraja i preći cifru od 12 koliko Dijamant ima za cijelu karijeru.

Ukupno je Dušan Tadić 79 puta pogodio s bijele tačke u karijeri. Promašio je 17 puta, a večeras mu je bio drugi promašaj u dresu Fenera.

Top Komentari

Cuj glupih provala od glupih navijaca Fenerbahcea, da je Dzeko bolji od Tadica, Dzeko je dao najmanje 50% golova upravo zahvaljujuci asistencijama Tadica, da nije Tadica garant da Dzeko ne bi bio na cifri 12 golova do sada u prvenstvu Turske.
2 2
user1676748726
O čemu vi? Jel vi razumijete ovdje o čemu se piše. Zašto mješate žabe i babe. Ovdje je riječ o izveđenju penala a ne k tome ko je bolji igrač iki tako nešto. Prie nego što počnete o nečemu pisati malo prokontajte u čemu je riječ
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi