Edin Džeko u ulozi u kakvoj ga ne gledamo, ali svejedno je zabio svoj 14. gol za Fener

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko postigao je vodeći gol za Fenerbahče u utakmici protiv Konyaspora.

Edin Džeko je u 11. minuti izborio penal, a interesantno da je sam preuzeo odgovornost i sigurno pogodio za slavlje.

Bio je to 14. gol Džeke u prvenstvu Turske, pa je sada na '2 u odnosu na Maura Icardija, koji doduše ima utakmicu manje.

Ali naranvo, ima još puno i današnje utakmice da odigra naš reprezentativac, mogao bi zabiti još neki gol. No, za njega je najvažnije da Fener ostvari pobjedu i da ostane prvi na tabeli.

Utakmicu s tribina u fantastičnoj atrmosferi prati i iskusni stoper Leonardo Bonucci koji je ranije večeras stigao u Istanbul i očekuje se da potpiše ugovor sa turskim velikanom.

Interesantno da je po prvi put na klupi kod Fenera ostao Dušan Tadić. Ne radi se o povredi ili suspenziji, trener Ismail Kartal je jednostavno odlučio da mu da malo odmora, pa je Edin dobio šansu da izvede penal.

Fener bi pobjedom večeras ponovo imao +3 u odnosu na Galatu, te se navijači ovog tima nadaju da će gradski rival sutra odigrati loš meč i da će ostati bez pobjede na gostovanju kod Sivasspora.

Što se Fenera tiče, slijedi već za četiri dana gostovanje kod Gaziantepa, a 17. januara dočekuje Adanuspor u Kupu. Do kraja mjeseca odigraće još mečeve sa Samsunsporom, Basaksehirom i Ankaragucuom u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Osim Bonuccija, Fenerbahče se nada još jednom zvučnom pojačanju, a nije isključeno da to bude reprezentativac BiH Rade Krunić, koji je otpisan u Milanu, a Turci ga jure od ljeta. Navodno nude 4-4,5 miliona eura, a Milan želi najmanje pet.

Ostaje da se vidi u narednim danima hoće li doći do dogovora, a Krunić bi svakako mogao puno da pomogne Fenerbahčeu da osvoji titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.