Zaboravite na Krunića i Savića: Džeko je danas završio Fenerbahceu najzvučniji transfer do sada!

Dijamant u ulozi sportskog direktora

Zaboravite na Krunića i Savića: Džeko je danas završio Fenerbahceu najzvučniji transfer do sada!

A. Čaušević

Edin Džeko briljira na terenu, a istovremeno obavlja i poslove sportskog direktora Fenerbahcea pošto zahvaljujući svojim kontaktima uspješnu ubjeđuje igrače da dođu u redove istanbulskog velikana.

Za kratko vrijeme Džeko je postao istinski lider Fenerbahcea. Odmah je dobio kapitensku traku i stekao povjerenje Ismaila Kartala, a s vremenom je na neki način postao i desna ruka Alija Koca na transfer pijaci.

Već sedmicama se priča kako će Rade Krunić potpisati za Fenerbahce, dok se isti ishod spominje za Stefana Savića, crnogorskog štopera iz Atletico Madrida.

Sa Krunićem Džeko godinama igra u reprezentaciji BiH, a sa Savićem je dijelio svlačionicu u Manchester Cityju prije deset i kusur godina.

I dok se čeka ishod pregovora sa dvojicom "ex-yu" igrača, čini se da je Džeko uspio Fenerbahceu završiti sigurno najzvučniji transfer do sada.

Oglasi

Turski, ali i italijanski mediji pišu da će dolazak Leonarda Bonuccija na Sukru Saracoglu gotova stvar i to nakon što ga je ubijedio niko drugi nego Džeko.

Calciomercato navodi da je tokom pregovora na scenu stupio kapiten bh. reprezentacije te je uspio uvjeriti legendarnog štopera da potpiše za Fenerbahce.

U narednim satima će Bonucci raskinuti ugovor sa Union Berlinom, poslije čega će uslijediti potpis na 18 mjeseci sa klubom iz Istanbula.

Džeko odlično poznaje Bonuccija, godinama su igrali jedna protiv drugog u Seriji A te će 36-godišnjak sigurno biti pojačanje ako se uzme u obzir kvalitet turske Superlige.

Italijan koji je godinama dominirao u Juventusu te sa Italijom osvojio Evropsko prvenstvo više nije na svom prepoznatljivom nivou, ali pošto posjeduje pedigre vrhunskog igrača sigurno će biti od koristi popularnim Kanarincima.

Fenerbahce želi titulu prvaka Turske nakon deset godina čekanja, a sa Bonuccijem u timu bi se sigurno približili tom cilju.

Top Komentari

Ham0
Hahahahahahahaahhahahahaha kakvi “novinari” dan te jebbo
3 0
Amaru
Ovaa ubleha od novinara bi volio da mu ga klocko stavi da mu kroz grlo izadje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi