Ponosni smo i sretni: Prvi strijelac i prvi asistent Super lige Turske jutros na druženju uz čaj
Osmijeh je sve rekao FOTO: Instagram

Našim momcima sjajno ide

Ponosni smo i sretni: Prvi strijelac i prvi asistent Super lige Turske jutros na druženju uz čaj

Samir Mlaćo

U Turskoj Super ligi ništa novo. Fener i Galata nastavljaju veliku bitku za prvaka, a nogometaši iz naše zemlje standardno briljiraju.

Edin Džeko je postigao jedanp ogodak u visokoj pobjedi nad Istanbulsporom i tako nastavio golgeterski niz, ali slavila je i Galata nešto kasnije pa timovi i dalje imaju isti broj bodova.

Džeko je prvi strijelac lige postigao je 12 pogodaka, a prati ga Mauro Icardi sa pogotkom manje. Naša zemlja pored prvog strijelca lige ima i najboljeg asistenta.

To je naš reprezentativac Haris Hajradinović koji nosi dres Kasimpase.

Hajradinović je upisao sedam asistencija, a prati ga Džekin saigrač Dušan Tadić sa šest. Svakako da forma Hajradinovića raduje pred utakmice baraža naše reprezentacije za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Džeko i Hajradinović današnji dan za domor iskoristili su za ugodno druženje. Uz čaj objavili su zajedničku fotografiju i za kratak period dobili veliki broj komentara.

Svi smo sretni što naši reprezentativci briljiraju, te tako na najbolji način promovišu i našu zemlju, te sam nogomet.

Hajradinović je nakon objave fotografije sa Džekom, objavio i člansku kartu FK Željezničar, odnosno potvrdio da je obnovio vjernost Plavima i za ovu godinu.

Kada je Kasimpasa u pitanju, oni su na osmom mjestu, a naredno kolo turske Super lige igra se već u utorak, srijedu i četvrtak.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Treba istaći da je u prošlom kolu pobjedu Trabzonsporu donio Edin Višća koji je sjajno snašao pred golom i na kraju na najbolji način završio posao.

Mnogi bh. navijači se nadaju da će Edin promijeniti mišljenje i na kraju se vratiti u reprezentaciju naše zemlje.

Top Komentari

south
Željin DNK.Bravo momci
0 0
BogatiDijasporac
Hocemo li na Euro, *Zmajevi*?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti