A onda se pojavio on: Navijači Fenera bi od sreće srušili stadion

Stiglo veliko pojačanje

A onda se pojavio on: Navijači Fenera bi od sreće srušili stadion

E. Škorić

Iskusni italijanski defanzivac Leonardo Bonucci večeras je doputovao u Istanbul i odmah se zaputio na stadion Fenerbahčea.

Od 18 sati Fener igra važan meč protiv Konyaspora, a na tribinama je i Bonucci. Legendarni Italijan tek je stigao u Tursku, a navijači su ga dočekalo kao kralja, pa su odmah uslijedile ovacije cijelog stadiona.

Fenerbahče i Bonucci su sve dogovorili, ostaje još da potpiše i da se zvanično potvrdi njegov prelazak u turski klub.

On je posljednji angažman imao u Njemačkoj, ali nije se naigrao u Union Berlinu i želio je da napusti tim. Povezivao se s Romom, na kraju je stigla ponuda Fenera i na nagovor Edina Džeke došao je u Istanbul kako bi pomogao timu da osvoji titulu.

Bonucci ima 502 službene utakmice za Juventus, a kratko je igrao i za Milan za koji je upisao 51 nastup. 36-godišnji fudbaler nosio je dres italijanske reprezentacije 121 put i dao osam golova te je sa selekcijom Azzurra bio svjetski prvak.

Oglasi

"Imali smo nekoliko alternativa. Teško je napraviti transfer tokom pauze u sezoni. Izvijestio sam našeg predsjednika i upravu o dovođenju Bonuccija. Hvala im, učinili su vrlo važan napor u tom smislu. Neka prođe zdravstvene preglede, potpiše, pa ćemo razgovarati", poručio je trener Fenera Ismail Kartal.

Džeko je odigrao važnu ulogu i ponovo je bio u ulozi pregovarača. On se dobro poznaje s Bonuccijem iz vremena dok su obojica nastupali u Italiji, a Leonardo je nakon poziva Edina odmah izrazio želju da dođe.

Prethodno je Stefan Savić bio na meti Fenera, a i Crnogorac je bio na vezi sa Džekom, ali se na kraju najboljom opcijom ispostavilo dovođenje iskusnog Italijana.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Imat će priliku večeras da prati nove saigrače u duelu s Konyasporom, a Fener nema pravo na kiks ako želi da osvoji toliko očekivanu titulu.

Konyaspor svakako nije rival za otpisati, ali fudbaleri Fenerbahčea na svom terenu bit će ipak veliki favoriti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije