Edin Džeko zadao zadaću Mauru Icardiju, ali priča dana u Turskoj je Cengiz Ünder!
Edin Džeko se s 13 golova izdvojio na vrhu liste strijelaca turske Super Lige. (Foto: EPA - Arhiva)

Fener potopio Istanbulspor

Edin Džeko zadao zadaću Mauru Icardiju, ali priča dana u Turskoj je Cengiz Ünder!

Eldar Ganibegović

Danas idealan dan za Edina Džeku. Postigao je novi gol, Fener je slavio novu pobjedu. Međutim, s četiri gola na utakmici priča dana je njegov saigrač Cengiz Ünder.

U okviru 19. kola turske Super Lige, Fenerbahče je u malom gradskom derbiju rezultatom 1:5 deklasirao Istanbulspor.

Gosti su poveli u 6. minuti preko Cengiza Ündera, da bi u 32. minuti izjednačio Sarikaya. Međutim, samo minut kasnije vodstvo Feneru vraća Ünder.

Hat-trick je kompletirao u 44. minuti, da bi u nadoknadi prije odlaska na odmor pogodio i Edin Džeko na asistenciju Muldura.

Na samom otvaranju drugog dijela gosti dolaze do novog gola. Nastavio je s nevjerovatnom predstavom Cengiz Ünder i zabio svoj četvrti gol.

Oglasi

Igrala se 63. minuta kada je Fener imao penal. Mogao je Džeko uzeti penal jer juri titulu najboljeg strijelca, mogao je Cengiz Ünder da proba dati i peti gol, no Dušan Tadić je uzeo loptu i promašio, odnosno golman mu je zaustavio ionako loš šut.

Danas je Edin Džeko igrao do 71. minute. Umjesto njega je tada na teren ušao Batshuayi. 

Nakon ove pobjede Fenerbahče je prvi s 47 bodova. Tri manje ima Galatasaray koji kasnije danas igra svoj meč. Istanbulspor je s pet bodova zakovan za dno tabele.

Za tri dana će se igrati utakmice zaostalog 16. kola. Edin Džeko će s Fenerom igrati protiv Konyaspora, dok će Istanbulspor u goste kod Adana Demirspora.

Oglasi

Edin Džeko najbolji strijelac turske lige

Ovo je za Edina Džeku bio 13. gol u sezoni i sada se odvojio na vrhu liste strijelaca. Zadao je zadaću Mauru Icardiju koji ima 12 i Argentinac će danas tražiti novi gol ili golove protiv Konyaspora od 17 sati.

Lijepo je u Turskoj pogledati i listu asistenata. Tamo se na vrhu sa sedam asistencija nalazi drugi bh. fudbaler, Haris Hajradinović.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super Lig, 19. kolo:

Istanbulspor - Fenerbahče 1:5 (Sarikaya 32'; Ünder 6', 33', 44', 46', Džeko 45+1')

Top Komentari

Convict
Kakav crni dzeko baklava igrac ko i pjanic mis mekinjas
0 1
Bulle
Igra li Ikardi? Da neće s tribina golove tražiti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi