Joselu je još jedan u nizu igrača Kraljeva koji su povrijeđeni ove sezone (Foto: EPA)

Joselu na listi odsutnih, no Italijan je spreman na sve

Hrvat je mogao uništiti Real, ali Carlo Ancelotti izvodi čuda i ništa ga više ne brine

Midhat Šljivak

Madridski Real pod vodstvom Carla Ancelottija igra čudesan fudbal, ali pravo je čudo što su Kraljevi na vrhu tabele i što izgledaju nepobjedivo s obzirom na broj povreda koje su njihovi igrači doživjeli ove sezone. Novi na listi je Joselu koji će pauzirati tri sedmice i ukupno im je ovo 32. povreda u sezoni.

Iskusni napadač Joselu novi je igrač na listi povrijeđenih kod Real Madrida. On će propustiti barem tri sedmice i njegova povreda je ukupno 32. kod kraljevskog kluba ove sezone.

Od početka ljeta Real se suočio s ozbiljnim problemima. Počelo je s mladim Ardom Gulerom i njegovim povredama, čak trojica fudbalera su potom pokidala ligamente koljena (Courtois, Militao, Alaba), a ostali igrači su se kod ljekara redali kao na traci.

Kao uzrok svih problema u Realu su proglasili metode rada hrvatskog ljekara Nika Mihića, koji je bio dugogodišnji šef ljekarske službe. Njemu je u novembru uručen otkaz.

Međutim, ožiljci i dalje ostaju. Realovi problemi i dalje postoje, doduše manji su nego ranije, a nova povreda je stigla s Joseluom na kojeg Carlo Ancelotti neće računati u naredne tri sedmice.

Ipak, i pored silnih problema Kraljevi igraju čudesan fudbal. Carlo Ancelotti krpi tim kako zna i umije i to za sada izgleda zaista vrhunski.

Ove sezone Kraljevi su odigrali ukupno 36 utakmica, ostvarili su čak 29 pobjeda, imaju pet neriješenih utakmica i samo dva poraza.

Čak 84 pogotka postigao je tim čuvenog italijanskog stručnjaka, primili su 31, a 15 puta su golmani Kepa Arrizabalaga i Andriy Lunin sačuvali svoju mrežu.

Dosad je Real uzeo jedan trofej. Pehar Super kupa se našao u njihovim vitrinama, a kako stvari stoje tamo će biti i još jedna titula prvaka Španije.

Real je favorit i u Ligi prvaka. Trenutno imaju stoprocentan učinak u sedam odigranih utakmica i nema dileme da s ovakvim igrom mogu doći do novog trofeja u elitnom rangu evropskog fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igra Kraljeva zaista je spektakularna. Pravo je uživanje gledati mladu ekipu kako uništava rivale, a u narednoj sezoni će biti još i jači jer im stižu Kylian Mbappe i Endrick.

S dodatno pojačanim napadom Carlo Ancelotti će sigurno uživati. Njegov tim ionako melje sve, no dodatak dvojice vrhunskih napadača donosi mnogo više mogućnosti za budućnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.