Legendarni Turčin dao škakljivo obećanje na meču protiv Reala - Nakon utakmice promijenio lični opis
Arda Turan rekao je da će se ošišati ako pobijede Real Madrid - Ispunio je obećanje. Crtice iz 2013. godine.

Arda Turan nekada je dominirao

Legendarni Turčin dao škakljivo obećanje na meču protiv Reala - Nakon utakmice promijenio lični opis

Eldar Ganibegović

Nije rijedak slučaj da sportisti daju svakakva obećanja ukoliko ostvare nebi za njih bitan rezultata. Takav slučaj je bio i s legendarnim turskim fudbalerom, Ardom Turanom.

Godina je bila 2013. Atletico Madrid i gradski rival Real, igrali su finale Copa del Reyja 17. maja i to na Santiago Bernabeu stadionu, domu Real Madrida.

Utakmica je odlučena tek nakon produžetaka. Poslije 1:1 u 90 minuta meča, na kraju je bilo 2:1 poslije dva produžetka i Atletico Madrid je osvojio trofej.

Kraljevi su poveli preko Cristiana Ronalda koji je zabio u 14. minuti. Diego Costa je izjednačio 21 minutu kasnije.

Naredni gol i gol odluke viđen je u prvom produžetku. Koke je ubacio, a u 99. minuti za pobjedu Jorgandžija pogađa Miranda.

Arda Turan se morao ošišati

Turski veznjak, koji je tada nosio dres Atletico Madrida, Arda Turan, dao je obećanje da će se ošišati na keca ako Atletico Madrid stigne do pobjede i trofeja.

Oglasi

Imao je šta da ošiša jer je tada nosio dugu kosu. Svoje obećanje ispunio je odmah nakon utakmice u svlačionici. Pogledajte kako je to izgledalo.

Zanimljivo, ovu utakmicu oba tima završila su s igračem manje. Kod Atletica je isključen Gabi, a kod Real Madrida Ronaldo.

Igrač utakmice bio je golman Atletico Madrida, Thibaut Courtois. Zanimljivo je i to da je Belgijanac sada čuvar mreže Real Madrida.

Što se Arde Turana tiče, on je dvije godine kasnije za 35 miliona eura prešao u Barcelonu gdje se nije proslavio.

Bio je posuđen Basaksehiru, prije no što je kao slobodan igrač 2020. otišao u Galatasaray, gdje je 2022. godine okačio kopačke o klin.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Cuj u prom produzetku, haj ti jarane prati dalje kosarku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti