Šta povratak Kroosa u reprezentaciju Njemačke znači za Real? Stvari se drastično promijenile

Optimizam raste u Madridu

Šta povratak Kroosa u reprezentaciju Njemačke znači za Real? Stvari se drastično promijenile

E. Čaušević

Njemački veznjak Toni Kroos jučer je saopštio da prekida penziju i vraća se u reprezentaciju Njemačke, a španski mediji smatraju da to drastično mijenja i njegovu situaciju u Real Madridu.

Kroos se oprostio od nastupa u dresu reprezentacije Njemačke prije nekoliko godina, ali nakon što ga je kontaktirao selektor Julian Nagelsmann odlučio je ponovo da se vrati u nacionalni dres.

Iskusni veznjak jučer je putem društvenih mreža saopštio da je donio odluku da se vrati u dres reprezentacije Njemačke i da će Nagelsmannu biti na raspolaganju već idućeg mjeseca za prijateljske utakmice.

Naravno, glavni cilj je da Kroos pomogne ekipi na Evropskom prvenstvu koje se na ljeto igra upravo u Njemačkoj, te takav izazov veznjak kraljevskog kluba jednostavno nije mogao da odbije.

No, španski mediji navode da Kroosova odluka da se vrati u reprezentaciju mijenja i njegovu situaciju u Real Madridu s kojim njemački veznjak ima ugovor do kraja ove sezone.

Oglasi

Prije nekoliko sedmica bilo je špekulacija da bi se Kroos na kraju sezone mogao čak penzionisati, ali povratkom u dres reprezentacije Njemačke čini se da je jasno dao do znanja svima da se to neće desiti.

Zbog toga i Fabrizio Romano navodi da se mijenja njegova situacija u Realu jer Kraljevi žele da Kroos produži ugovor na još godinu dana, te su ponudu već spremili, ali su se bojali da bi se Kroos na ljeto zaista mogao penzionisati od igranja fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, nadu da bi mogao ostati u Real Madridu i iduće sezone vratio im je Kroos povratkom u reprezentaciju, te u glavnom gradu Španije vjeruju da sada imaju odlične šanse da ga nagovore da produži ugovor.

Očekuje se da Real Madrid uskoro kontaktira Kroosa i njegovog agenta sa zvaničnom ponudom, te sada imaju dosta razloga da vjeruju da će on i iduće sezone biti član kraljevskog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi