Niko nije propao kao on, a tek mu je 29: "Više se ne smije, postao je sjena čovjeka koji je bio"
Potpuni krah karijere španskog golmana (Foto: EPA)

Kepi nikako da krene

Niko nije propao kao on, a tek mu je 29: "Više se ne smije, postao je sjena čovjeka koji je bio"

Midhat Šljivak

Najskupljem golmanu svijeta Kepi Arrizabalagi nikako da svane. Čovjek od 80 miliona eura napravio je užasan potez prelaskom u Chelsea, gdje je većinom imao ulogu rezerve, a ove sezone na posudbi u Realu mu ne idu kako treba i Kepa je nestao sa scene.

Kepa Arrizabalaga je prošlog ljeta stigao u Real Madrid kao zamjena za teško povrijeđenog Thibauta Courtoisa. Imao je Španac odličan početak u Madridu, no od novembra je preselio na klupu i Caro Ancelotti koristi usluge Ukrajinca Andriya Lunina.

Arrizabalagi je nedavno saopšteno kako klub neće otkupiti njegov ugovor od Chelseaja. Slijedi mu povratak u London gdje ima još godinu dana ugovora.

Ovaj dečko je s 29 godina djeluje veoma nesretno. Relevo otkriva da su Kepi posljednja dešavanja veoma teško pala i da je prestao čak i da se smije.

"Kepa više nije sretan u klubu. Oni koji s njim provode svaki dan kažu da se jednostavno prestao smijati. Postao je 'sjena' čovjeka kojeg je bio", navodi Relevo i dodaje:

Oglasi

"Nakon povrede u novembru sve je krenulo nizbrdo. Izgubio je mjesto u Realu i reprezentaciji i neće biti pozvan na Evropsko prvenstvo", navodi se.

Španski čuvar mreže ove je sezone nastupio u 18 utakmica u svim takmičenjima i primio je isto toliko golova. Uspio je sedam puta sačuvati mrežu.

Andriy Lunin konkurencija Courtoisu naredne sezone

Ukrajinac Andriy Lunin brani zaista fenomenalno ove sezone i Carlo Ancelotti je izuzetno zadovoljan njegovim partijama.

Zbog toga ga je rukovodstvo tima odabralo ispred Kepe. Odlučili su mu ponuditi novi ugovor, ali bi imao ulogu rezervnog golmana Thibautu Courtoisu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pitanje je međutim hoće li 25-godišnjak biti zadovoljan takvom ulogom. Ranije je najavljivao odlazak iz Madrida i ostaje nam da vidimo šta će na kraju odlučiti.

Lunin je s Realom vezan ugovorom do 2025. godine. Pregovori o novom su u toku, jasno mu je precizirano da će biti broj 2, no ako nastavi ovako braniti bit će ozbiljna konkurencija Courtoisu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti