Već se zna ko će biti nova zvijezda Reala - Strpljivi Perez je krenuo u akciju

Real ne miruje

Već se zna ko će biti nova zvijezda Reala - Strpljivi Perez je krenuo u akciju

Edmir Škorić

Real Madrid na čelu sa Florentinom Perezom strpljivo gradi vrhunsku ekipu koja bi u budućnosti trebala dominirati Evropom. Doveden je Jude Bellingham u ljeto 2023. godine, sljedeće ljeto dolazi Kylian Mbappe, a postoji i jasan cilj i plan za naredne sezone.

Mbappe će gotovo sigurno pojačati Real na ljeto i dolazi bez odštete. Nakon vrhunskog veznjaka u vidu Bellinghama i napadača u vidu Mbappea, sada Perez dovodi i vrhunskog defanzivca, odnosno radi na tome da ga potpiše na ljeto 2025. ili najkasnije 2026. godine i to, kao u slučaju Mbappea - besplatno.

Nakon što je Mbappe najavio odlazak na kraju sezone, Achraf Hakimi je nekim svojim saigračima poručio da i on nema želju ostati u Parizu i da želi novi izazov. Njemu ugovor ističe na ljeto 2026. godine, ali Marokanac ima želju da ranije promijeni sredinu. PSG će pokušati da ga nagovori na obnovu ugovora, ali Real pomno prati situaciju i već je obavijestio fudbalera i njegove predstavnike da ga planira u naredne dvije godine potpisati.

Ono što je sigurno je da je nekoliko klubova u Evropi pozorno na njegovu situaciju. Realu bi dobro došao i desni bek jer se karijera Danija Carvajala (32) bliži kraju, a lijevu stranu će ionako pokriti Alphonso Davies iz Bayerna, ali osim Reala, Marokanca žele još Manchester City, Manchester United, Chelsea...

City je htio Hakimijem zamijeniti Kylea Walkera (33) i prošlog ljeta je već pokušao, kada je Walker trebao da ode u Bayern, no na kraju se ništa nije dogodilo. Ono što je važno napomenuti, ograničen je broj timova koji bi mogao sebi priuštiti dolazak Hakimija budući da njegova godišnja plata iznosi preko 12 miliona eura.

Oglasi

No, očekuje se da Hakimi, koji je u PSG došao 2021. godine iz Intera, nastavi u Parizu, da ostane do kraja ugovora, a da onda kao slobodan igrač pređe u redove nekog velikana. To bi svakako mogao biti Real Madrid i Florentino Perez čini sve da osigura još jedan veliki transfer u narednom periodu.

Hakimi je s PSG-om osvojio dva naslova Ligue 1 i dva francuska Superkupa, ali mu je želja osvojiti ponovo Ligu prvaka. Taj trofej je osvajao dok je bio u Madridu, ali u Francuskoj nije uspio. Drugi je najcjenjeniji bek na svijetu nakon Trent Alexander-Arnolda, koji vrijedi 70 miliona eura, pet više od Marokanca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On nikada nije krio da želi da se vrati u Madrid gdje je odrastao i gdje ima kuću. "Volio bih da se vratim u Real, nadam se da ću uspjeti jednog dana", priznao je još dok je igrao na posudbi u Borussiji Dortmund.

Osim toga, Realu u prilog ide i činjenica da je njegov jedan od najboljih prijatelja upravo Kylian Mbappe, tako da će sasvim sigurno i to biti jedan od razloga da se desni bek odluči na prelazak u Španiju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti