Autogol gostiju odlučio meč u Konjicu

Odlučio je jedan pogodak u Konjicu

Igman u završnici savladao Široki i gurnuo Željezničar u opasnu zonu

Samir Mlaćo

U 21. kolu Wwin lige naše zemlje snage su odmjerili Igman iz Konjica i Široki Brijeg.

Važan je to bio meč za oba tima, posebno FK Igman koji je u teškoj situaciji u borbi za opstanak, a na kraju je završilo 1:0 za domaće koji su upisali tri izuzetno važna boda.

Igman je meč otvorio prijetnjom Mešinovića, da bi uzvratio Kuprešak, ali ostalo je 0:0. Uzvraća Ćavar, no Ćeman je na mjestu. Minut kasnije, Ramić u šansi, no nije uspio sa par metara pogoditi mrežu rivala.

Nakon toga prilika i za Janketića, no Prusina spašava Široki Brijeg. U 31. minuti gosti prijete preko Ćavara koji šutira sa 18 metara, lopta ide malo preko gola.

Pred sami kraj prilika za Igman, gužva pred golom gostiju, ali uspjeli su se spasiti i otišlo se na pauzu pri 0:0, uz aplauze navijača Igmana svojim ljubimcima.

U 57. minuti Bender je junak gostiju. Sjajno je odbranio dobar pokušaj Đorića i vidjeli smo tada pritisak Igmana, no nije urodio pogotkom. Veliki šansu imali su gosti u 75. minuti. Chinedu šutira, Ćeman sjajno brani i ostalo je 0:0

U 86. minuti zatresla se mreža gostiju. Nakon prekida čini se da je Ilija Mašić zatresao vlastitu mrežu i domaći su se radovali.

Bilo je to veliko slavlje na tribinama i Igman je slavio 1:0. Sada u Konjicu lakše dišu, pretekli su Željezničar, te nisu više na mjestu koje vodi u niži rang, ali Plavi sa Grbavice sutra imaju vječiti derbi sa FK Sarajevo.

U narednom kolu Široki dočekuje Slogu Doboj, dok Igman putuje na megdan FK Sarajevo.

Wwin liga, 21. kolo:

FK Igman Konjic - NK Široki Brijeg 1:0

FK Igman: Ćeman, Mešinović, Bešagić, Velić, Hebibović, Brekalo, Đorić, Dupovac, Bajrić, Janketić, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Prusina, Mašić, Bagarić, Marin, Lukić, Mamić, Matić, Ćavar, Kuprešak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.