United poveo

Nestvarna golčina Marcusa Rashforda na Etihadu!

Midhat Šljivak

Manchester United je u devetoj minuti poveo na Etihadu protiv Manchester Cityja. Spektakularan gol postigao je Marcus Rashford.

Derbi Manchestera započeo je na fenomenalan način za Crvene đavole. Poveli su s 1:0 na vrućem gostovanju pogotkom Marcusa Rashforda.

City je dominirao u posjedu lopte od prve minute. United skoro da nije imao posjed, ali je iz prve šanse došao do vodstva.

Bruno je kratko odigrao do Rashforda, ovaj je raspalio po lopti s 25 metara, a ona je završila u rašljama gola Edersona.

Pogledajte ovaj zaista čudesan gol Rashforda na Etihadu.

Napadaču tima s Old Trafforda ovo je tek šesti pogodak ove sezone. Upisao je tri asistencije i često je kritikovan zbog loše forme koju je pokazivao.

Ipak, u posljednje vrijeme Rashford kao da se malo budi. Igra sve bolje kako sezona odmiče i vidjet ćemo kakav će učinak imati na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni đavoli bi se s tri boda na Etihadu uključili u borbu za Ligu prvaka. To bi im sigurno bio podstrijek za nastavak sezone.

City bi s druge strane napravio još jedan korak nazad u odbrani titule. Liverpool je trenutno ispred s plus četiri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.