Svi su čekali vijesti o Grealishu, saopštio ih je lično Guardiola
FOTO: EPA

Poznat stepen povrede

Svi su čekali vijesti o Grealishu, saopštio ih je lično Guardiola

E. Oštraković

Pobjedu protiv Luton Towna od 6:2 Manchester City platio je povredom Jacka Grealisha, a sada se oko svega oglasio i Pep Guardiola.

Na toj utakmici Grealish je teren napustio u 38. minuti, a kako stvari stoje neće igrati za reprezentaciju Engleske u narednim utakmicama.

"Neće moći igrati do narednog mjeseca. Nisam razgovarao sa Garethom Southgateom, ali mislim da ga nema u utakmicama reprezentacije.

Još uvijek ne znam kada bi tačno trebao da se vrati, ali doktori su mi rekli da ga nema prije aprila", rekao je Guardiola.

Manchester City se trenutno nalazi na drugom mjestu na tabeli u Premiershipu i nakon 26 odigranih utakmica imaju 59 osvojenih bodova.

Oglasi

Jack Grealish je u ljeto 2021. godine stigao u Manchester City iz Aston ville za ukupno 117 miliona eura.

Pep Guardiola odlaz iz Manchester Cityja?

Pepu Guardioli ugovor s Manchester Cityjem ističe na ljeto 2025. godine odnosno na kraju iduće sezone. Manchester City već razmišlja o budućnosti i priprema spektakularno ime za zamjenu.

Zlatnim slovima će Pep Guardiola ostati upisan u historiju Manchester Cityja. Trener je to koji je prvi ovom timu donio tripletu, a ujedno i titulu Lige prvaka. Sve to prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već dugo je na Etihadu i konačno je uspio da postigne taj cilj i City je i ove sezone jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka. No, saradnji bi na ljeto 2025. godine trebao doći kraj.

Španskom treneru tada ističe ugovor s Građanima i on bi se trebao okrenuti drugim izazovima u karijeri. Manchester City već razmišlja o budućnosti i želja je najtraženiji trener današnjice.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi