Ten Hag na izlaznim vratima, Manchester United je već odabrao novog menadžera, razgovori su počeli
Na Old Traffordu spremni smijeniti Erika ten Haga (Foto: Andrew Yates Sportimage / AFP)

Potter prvi izbor

Ten Hag na izlaznim vratima, Manchester United je već odabrao novog menadžera, razgovori su počeli

M. Šljivak

Erik ten Hag uskoro bi mogao dobiti otkaz na mjestu menadžera Manchester Uniteda. Pritisak na nizozemskog stručnjaka je ogroman, a prvi kandidat za njegovog nasljednika je nekadašnji šef Brightona i Chelseaja Graham Potter.

Manchester United je očigledno ponovo spreman promijeniti menadžera. Erik ten Hag polako gubi povjerenje rukovodstva kluba koje je spremno za novo ime na klupi.

U proteklom periodu brojna imena su se povezivala s klupom engleskog velikana. Tu su bili Zinedine Zidane, Roberto De Zerbi, no iznenađujuće ime bi na kraju moglo preuzeti Crvene đavole.

Prema navodima medija u Engleskoj, 48-godišnji Graham Potter prvi je kandidat za novog menadžera Uniteda. Radi se o bivšem treneru Brightona i Chelseaja.

"Dolazeći sportski direktor Dan Ashworth se već sastao s Grahamom Potterom. Pritisak na Erika ten Haga dodatno raste", navodi se.

Oglasi

Graham Potter kao menadžer Chelseaja (Foto: EPA)

Potter je od 2019. do 2022. godine radio fenomenalan posao s Brightonom. To ga je preporučilo Chelseaju, gdje je u septembru 2022. zamijenio Thomasa Tuchela.

Međutim, nisu na Stamford Bridgeu imali previše strpljenja za ovog stručnjaka. Trajao je samo do aprila naredne godine nakon samo 31 utakmice na klupi.

Ništa se ni nakon njegovog odlaska nije promijenilo. Chelsea je iz godine u godinu izgledao očajno, a Potter je uzeo ogromnu odštetu i uživao je u slobodi prethodnih godinu dana.

Sada bi mogao sjesti na još jednu užarenu klupu. Glavni je kandidat za novog menadžera velikana s Old Trafforda i vidjet ćemo hoće li se posao zaista završiti.

Oglasi

Graham Potter ima epitet 'modernog trenera'

Graham Potter je radio odlične stvari s malim Brightonom. O njemu je naročito pohvalno govorio legendarni Marcelo Bielsa.

"Moderan je trener koji donosi nove ideje. Njegova ekipa zna igrati lopte. Ona kreće od golmana, gradi se od samog početka. Dosta toga se može prepisati od njega", rekao je Bielsa o Potteru.

Potter je u Brightonu uspio napraviti napadačku ekipu, ali Chelsea mu nije pružio previše vremena da pokaže šta zna.

"Želio sam napraviti taktički fleksibilan tim, napadačku ekipu koja će se fokusirati na posjed lopte. Želio sam da uživaju u fudbalu, te da isto tako usreće navijače."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Stil igre ne dobija utakmice. Pravi je izazov imati igrače koji vjeruju u projekat i sve ono što radimo", rekao je Potter.

I dolaskom u Manchester definitivno bi morao tražiti neke nove snage za svoj stil igre, a treba svakako napomenuti da je ovaj stručnjak pored Brightona i Chelseaja radio još u Swanseaju i švedskom Ostersundu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi