Erik Ten Hag bi opet mogao na klupu Ajaxa?

Vraća se u staro jato?

Za njega nema zime: Ten Haga već čeka novi posao ako ga otjera Manchester United

Eldar Ganibegović

Usljed loših rezultata Manchester Uniteda ove sezone sve više se priča o promjeni trenera. Erik Ten Hag, međutim, ne treba da bude zabrinut kada je posao generalno u pitanju, jer ima opcija i van Old Trafforda.

Jučer je Manchester United rezultatom 2:0 slavio protiv Evertona. Radi se o utakmici 28. kola engleske Premier lige.

Bez obzira na pobjedu protiv Karamela, pozicija Erika Ten Haga i dalje je u zraku. Njegov status na funkciji menadžera Crvenih đavola nije siguran.

On već drugu sezonu vodi klub s Old Trafforda i ove sezone su rezultati dosta lošiji nego što je to bilo prošle i dosta se u posljednje vrijeme priča o njegovoj smjeni.

Po svemu sudeći klub ove sezone neće izboriti plasman u Ligu prvaka iz koje je ove sezone ispao u grupnoj fazi.

Osim toga što je ispao, bio je posljednji na tabeli u grupi s Bayernom, Galatom i Kopenhagenom, pa čak nije nastavio evropski put niti u 1/16 finala Evropske lige.

Ten Hag se vraća u Ajax?

Sa svim tim u vezi, nije ni čudo da se priča o smjeni Ten Haga. Međutim, čini se da za nizozemskog stručnjaka nema zime.

Prije dolaska u United on je s dosta uspjeha vodio Ajax. Ajax, koji je ove sezone samo sjena one dominantne ekipe i koji muči veliku muku.

John van't Schip imao je loš početak sezone i klupski čelniici razmatraju promjenu trenera. Navodno je prva želja Erik Ten Hag.

Podsjetimo, Ten Hag je s Ajaxom osvojio naslov prvaka Nizozemske. S ovim klubom stigao je i do polufinala Lige prvaka 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međunarodni mediji javljaju da će Ten Hag na klupi Uniteda biti najmanje do kraja tekuće sezone. Nakon toga će Sir Jim Ratcliffe, novi dioničar kluba, odlučiti šta i kako dalje kada je saradnja s njim u pitanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.