Dok dosta igrača igra u dobroj formi, jedan fudbaler može da brine selektora Savu Miloševića
Benjamin Tahirović ne igra koliko bi mogao i koliko bismo mi željeli. Hoće li to biti problem selektoru Miloševiću?

Odbrojava se do meča s Ukrajinom

Dok dosta igrača igra u dobroj formi, jedan fudbaler može da brine selektora Savu Miloševića

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

Još je 13 dana ostalo do utakmice s Ukrajinom. Selektor Savo Milošević je objavio spisak na kojem se nalaze igrači koji su u dosta dobroj formi poput Demirovića ili Hajradinovića, ali i neki koji baš i nisu. Između ostalih, to je Benjamin Tahirović.

Ajax je sinoć u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige ugostio Aston Villu. Završeno je bez pogodaka, a naš fudbaler nije dobio niti minutu na terenu.

Za razliku od te utakmice, minut je dobio četiri dana ranije kada je u domaćem prvenstvu Ajax s 2:0 bio bolji od Utrechta.

Što se tiče mečeva u februaru, tri je igrao od početka i izlazio, na dvije je bio na klupi, a u jednoj je ušao u posljednjih 17 minuta.

Ukupno je od mogućih 750 minuta (Ajax igrao jedne produžetke) naš fudbaler igrao samo 255 minuta od početka mjeseca februara što itekako može da nas brine.

Radi se o sjajnom veznjaku kojem je tek 21 godina i kojem su potrebne utakmice kako bi se razvijao, a on je sada previše često na klupi za rezerve.

Oglasi

Podsjetimo, on je u reprezentaciju BiH stigao u martu 2023. godine još kao član Rome i debitovao je u onoj pobjedi protiv Islanda 3:0 u Zenici i odigrao sjajnu partiju.

Ljetos je prešao iz Rome u Ajax gdje smo se nadali da će imati mnogo više prostora za igru nego li je to bilo u Rimu, no trenutno stvari ne stoje baš najbolje.

Naša reprezentacija, podsjetimo, Ukrajinu u polufinalu baraža dočekuje u Zenici 21. marta, dok će pet dana kasnije na Grbavici ugostiti Izrael ili Island u finalu baraža ili u prijateljskoj utakmici, zavisno od rezultata 21. marta.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

N/FSBiH je već objavio kako je Bilino polje za utakmicu s Ukrajinom rasprodato. Također, objavljeno je i upozorenje prema kojem se neće moći ući na stadion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi