Iznenađenje iz Engleske: United od ljeta ima novog trenera, neočekivano je došao u prvi plan?
FOTO: EPA

Ten Hag odlazi po svemu sudeći

Iznenađenje iz Engleske: United od ljeta ima novog trenera, neočekivano je došao u prvi plan?

Haris Zilić

Sudbina Erika Ten Haga na klupi Manchester Uniteda je pod velikim upitnikom. Mediji na Ostrvu pišu da Nizozemac odlazi sa klupe na ljeto bez obzira kako sezona završi po United, a mogla bi biti jedna od lošijih u posljednje vrijeme.

Već se počelo špekulisati o mogućim nasljednicima Ten Haga, a večeras je "izronilo" još jedno ime i to kao glavni kandidat.

Navodno je Thomas Frank najbliži da dođe umjesto Ten Haga na klupu Uniteda, čak ima više šansi od De Zerbija i Soutghatea koji su se ranije spominjali u kontekstu tima sa Old Trafforda.

Manchester United bi tako trebao biti četvrti velikan koji će u narednu sezonu ući sa novim trenerom nakon što su to ranije potvrdili Barcelona, Liverpool i Bayern Minhen.

Što se tiče Franka on je vodio omladinske selekcije Danske, a onda je tri godine sjajno vodio Brondby, nakon čega je dobio angažman u Brentfordu 2018. godine, a od drugoligaša danas je napravio stabilnog člana Premiershipa.

Oglasi

Naravno, uvijek postoji mogućnost da Ten Hag okrene sezonu u narednim utakmicama, ali obzirom na to kako njegova ekipa igra, to je jako teško za očekivati.

Frank voli igrati ofanzivan i moderan fudbal što je pokazivao i sa Brentfordom u nekim utakmicama smo gledali i pravi spektakl uz golijadu.

Ako dođe na užarenu klupu Uniteda vidjet ćemo kako će to sve izvesti, odnosno kako će uklopiti svoj stil igre među Crvene đavole. Naravno u Unitedu je i daleko veći pritisak nego u Brentfordu.

Čini se da se Ten Hag i ne brine previše oko toga da li će ostati na poslu čemu sjvedoči i nejgova nedavna izjava,

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znam šta radim. Imao sam mnogo razgovora sa Sir Jimom Ratcliffeom i stalno vodimo razgovore o budućnosti. Svi ovi razgovori su o zajedničkoj budućnosti", rekao je nizozemski stručnjak, te dodao:

"Imam ugovor s Manchester Unitedom na tri sezone, tako da me nije briga za glasine. Ja sam u ovom procesu i usredotočen sam na njega. Čvrsto sam uvjeren i osjećam, nakon višestrukih razgovora, da INEOS vjeruje u mene."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi