Na njega su ostavili poseban trag

Ono što je doživio protiv Barce ga "proganja": "To je zastrašujuće, pa moja kćerka ima 18 godina"

Endin Čaušević

Barcelona je prošle sedmice pobijedila na svom terenu Napoli sa 3:1 i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka, a ponovo su mlade nade katalonskog kluba bile u centru pažnje. O njima je pričao i Juan Jesus koji je otkrio koja stvar je za njega posebno "zastrašujuća".

Katalonski klub je na Montjuicu uspio u revanšu da slavi sa 3:1 i plasira se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je prvi meč ovih klubova završen rezultatom 1:1.

Protiv Napolija blistali su ponovo mladi igrači Barcleone kojima je Xavi Hernandez dao šansu ove sezone i napravio pun pogodak. Između ostalih tu se najviše izdvajaju Lamine Yamal, Pau Cubarsi i Fermin Lopez koji igraju zaista odlično.

U meču koji se igrao prošle sedmice blistao je posebno mladi štoper Pau Cubarsi koji je proglašen za igrača utakmice jer je odigrao fantastično, a ubrzo nakon toga nagrađen je i pozivom u reprezentaciju Španije.

Ono što je posebno nevjerovatno jeste da Cubarsi ima tek 17 godina jer je rođen u januaru 2007. godine, dok je Yamal čak i mlađi od njega i ima još uvijek samo 16 godina.

O nevjerovatnim talentima Barcelone pričao je i Juan Jesus koji se nije proslavio previše u meču protiv ovog kluba. Defanzivac Napolija je spomenuo Cubarsija i Yamala i otkrio koja stvar je za njega posebno "zastrašujuća".

"Lamine Yamal ima tek 16 godina, a odigrao je protiv nas jako dobro. No, Pau Cubarsi je taj koji mi je nevjerovatan. On ima 17 godine i godinu dana je mlađi od moje kćerke što je 'zastrašujuće'. Ja sam dobio kćerku godinu dana prije njegovog rođenja, a eto igrali smo jedan protiv drugog i to je meni nepojmljivo", rekao je Jesus.

Inače, Jesus ima tek 32 godine, ali je još kao tinejdžer dobio svoje prvo dijete koje već ima 18 godina.

Brazilac je u Napoli stigao 2021. godine iz Rome kao slobodan igrač i ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Evropu je stigao u januaru 2012. godine iz brazilskog Internacionala, te je tada za četiri miliona eura potpisao za Inter. U tom klubu je proveo četiri sezone, a zatim je otišao u Romu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.