Mladi igrač Barcelone utišao navijače Atletica, a onda se žestoko obrukao proslavom gola

Fermin Lopez htio da to uradi kao Thierry Henry, ali...

Mladi igrač Barcelone utišao navijače Atletica, a onda se žestoko obrukao proslavom gola

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć slavila u Madridu u velikom derbiju protiv Atletica sa 3:0 u okviru 29. kola La Lige, a jedan od strijelaca bio je i Fermin Lopez. No, mladi veznjak katalonskog kluba nije se baš proslavio svojom proslavom nakon pogotka.

Katalonski klub odigrao je na Wanda Metropolitanu jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone i zasluženo je uspio da dođe do ubjedljive pobjede i nova tri boda.

Barcelona je u vodstvo stigla u 38. minuti kada je Lewandowski sjajno asistirao, a mrežu svog dojučerašnjeg kluba zatresao je Joao Felix koji je tako na najbolji mogući način utišao savlu zvižduka s tribina.

U drugom poluvremenu katalonski klub je nastavio da diktira tempo i uspio je s dva gola da privede meč kraju.

Već u 47. minuti na semaforu je bilo 0:2 kada je Lewandowski majstorski pogodio iz okreta mrežu Jana Oblaka koji je bio potpuno nemoćan u toj situaciji.

Oglasi

Tačku na ovu utakmicu 20-tak minuta kasnije stavio je mladi veznjak Fermin Lopez koji je dobio šansu od prve minute jer se na zagrijavanju povrijedio Andreas Christensen.

Lopez je priliku od Xavija iskoristio na najbolji način jer je u 65. minuti nakon fantastičnog centaršuta Lewandowskog glavom uspio da pošalje loptu u mrežu Atletico Madrida za pobjedu Barcelone rezultatom 3:0.

No, ovaj gol Lopeza pao je u potpunosti u drugi plan zbog njegove proslave koja nije prošla onako kako je to mladi veznjak Barcelone želio.

Naime, Lopez je htio da se baci na koljena u stilu Thierryja Henryja, ali umjesto da "prokliže" po terenu on je izvalio busen trave i skoro se povrijedio, a nakon toga moglo se čuti i kako ga navijači Atletica ismijavanju.

Oglasi

Neuspješnu proslavu gola mladog igrača Barcelone možete POGLEDATI OVDJE.

Za 20-godišnjeg Lopeza ovo je bio šesti pogodak na 32 utakmice koliko je odigrao u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je ovom pobjedom uspjela da "izbije" na drugo mjesto na tabeli sa 64 boda i ima osam bodova manje u odnosu na Real Madrid koji je lider.

Do kraja sezone ostalo je još devet utakmica, a da li Barca može napraviti čudo i uključiti se u potpunosti u borbu za odbranu titule prvaka Španije ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi