Izmislili da je povrijeđen, pa se saznala istina: Joao Cancelo ima velike porodične probleme

Nije putovao s ekipom u Madrid

Izmislili da je povrijeđen, pa se saznala istina: Joao Cancelo ima velike porodične probleme

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć u gostima ubjedljivo pobijedila Atletico Madrid sa 3:0, ali meč na Wanda Metropolitanu je ostao u sjeni zbog informacija koje su se pojavile, a u centru pažnje našao se Joao Cancelo.

Fudbaleri katalonskog kluba odigrali su sjajnu utakmicu u derbiju 29. kola La Lige i usred Madrida su uspjeli da pobijede sa 3:0, te su s nova tri boda uspjeli da dođu na drugu poziciju na tabeli.

Izabranici Xavija Hernandeza odigrali su možda i najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone, a posebno je briljirao Robert Lewandowski koji je zabio pogodak i upisao još dvije asistencije.

Golove za Barcelonu na sinoćnjem meču postigli su još Joao Felix i Fermin Lopez, no sve to je ostalo u sjeni zbog vjesti koje su se pojavile nakon utakmice.

U centru pažnje našao se Joao Cancelo koji jučer uopšte nije doputovao s ekipom u Madrid, te su iz Barcelone tvrdili da je Portugalac lakše povrijeđen i da zbog toga Xavi ne može računati na njega.

Oglasi

Međutim, nakon što je utakmica završena Fermin Lopez je stao pred kameru, te je otkrio dok je davao izjavu da Cancelo nije povrijeđen i da su u pitanju neke druge stvari. Lopez je posvetio svom saigraču sinoćnju pobjedu, te su se svi pitali šta se dešava.

Španski mediji navode da su u pitanju privatni problemi koje ima Cancelo i da je situacija itekako ozbiljna, ali nije poznato šta se dešava u porodici portugalskog igrača.

Zbog toga Cancelo nije doputovao u Madrid s ekipom, a da ga zaštite od medijskih natpisa iz Barcelone su rekli da je povrijeđen.

Navodno, u pitanju su ozbiljni porodični problemi portugalskog reprezentativca, no detalji su i dalje tajna. Nadati se da će se sve brzo riješiti i da će se Cancelo vratiti što prije na teren.

Oglasi

O njemu je pričao na press konferenciji i Xavi koji je poručio da je Cancelu bilo teško što nije mogao biti s ekipom u Madridu.

"On je veoma emotivan i osjetljiv momak, sjajna osoba sa velikim srcem. Teško mu je palo što nije mogao biti ovdje s ekipom", rekao je Xavi, ali nije želio da otkrije razlog zašto je Cancelo ostao u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo kako bilo u narednim danima će sigurno biti poznato više informacija i nadati se da će se sve riješiti kako treba bez ikakvih posljedica.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti