FOTO: NK Zvijezda Gradačac

Dan pred utakmicu

Tenzije pred utakmicu između TOŠK-a i Zvijezde - Oglasili se iz gradačačkog tima

Esmer Oštraković

Sutra svoju utakmicu u okviru 18. kola Prve lige FBiH u Tešnju igraju TOŠK i Zvijezda iz Gradačca.

Sigurno je da je ovo derbi donjeg dijela tabele u kojoj obje ekipe žele da ostvare pozitivan rezultat.

TOŠK u ovu utakmicu ulazi na krilima dvije pobjede u prva dva kola kada je riječ o drugom dijelu prvenstva.

Slavili su prvo u Tešnju protiv Budućnosti, a zatim su ostvarili pobjedu i u Srebreniku protiv Gradine.

Sa druge strane Zvijezda je prvo poražena od Tomislava u gostima, a nakon toga su upisali pobjedu protiv Bratstva.

Mnogo tenzija viđeno je pred sutrašnju utakmicu, a sada su se oglasili iz gostujućeg tabora iz kojeg "krive" sutrašnjeg domaćina za podizanje tenzija.

Saopštenje Zvijezde iz Gradačca prenosimo u cjelosti.

"Nogometni klub Zvijezda Gradačac želi istaći da u potpunosti stoji iza svog trenera, gospodina Mate Neretljaka. Želimo naglasiti da naš trener nema nikakvih mrlja po pitanju integriteta, profesionalnosti i sportskog duha. Gospodin Neretljak je posvećen radu sa ekipom, razvoju igrača i postizanju sportskih ciljeva kluba.

Također, želimo demantirati navode koji su se pojavili u nedavnom saopštenju za javnost drugog kluba, o navodnoj povezanosti našeg trenera s delegiranjem sudaca za nadolazeću utakmicu. Ističemo da Slavko Zovkić nije komšija trenera Mate Neretljaka, kako je navedeno u spornom saopćenju, već je stanovnik Županje, a potječe rodom iz Tramošnice koja nema veze sa Orašjem. Mi kao kolektiv nikada se ne oglašavamo po pitanju grešaka službenih lica a bilo ih je želimo da vjerujemo da su nastale greškom, zato pozivamo sve ekipe da nam omoguće uslove za igru kakve mi njima pružimo u Gradačcu, da ne dižu bezpotrebne tenzije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nogometni klub Zvijezda Gradačac podržava fer i pošteno sportsko natjecanje, te vjeruje u integritet svih sudionika nogometnih utakmica. Pozivamo sve navijače da podrže naš klub na terenu i da se fokusiraju na podršku igračima i treneru u ostvarivanju sportskih ciljeva.

Hvala na pažnji", stoji u saopštenju ovog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.