Samo u BiH: Vandalizam na stadionu, ukrali su čak i novac iz aparata za kafu
Foto: NK Zvijezda Gradacac

Tužne scene sa stadiona Zvijezde

Samo u BiH: Vandalizam na stadionu, ukrali su čak i novac iz aparata za kafu

E. Škorić

Iz NK Zvijezda Gradačac oglasili su se jutros na Facebooku i otkrili da se sinoć desio čin vandalizma na njihovom stadionu, te da su nepoznata lica obila ulazna vrata i provalila u prostorije kluba.

Članove Zvijezda jutros na stadionu Banja Ilidža dočekao je hladan tuš jer su vidjeli da su ulazna vrata oštećena, te su ubrzo shvatili da je neko provalio u prostorije ovog kluba.

Iz Zvijezde su odlučili da se oglase na zvaničnoj Facebook stranici kako bi otkrili šta se sinoć desilo na stadionu ovog kluba.

"Neočekivani čin vandalizma desio se sinoć na stadionu NK Zvijezda, kada su nepoznata lica obila ulazna vrata, kao i službene prostorije kluba. Još uvijek nije utvrđena konačna šteta, kao i ukradene stvari, ali se već procjenjuje na par hiljada KM. Također, ukraden je i novac iz caffe aparata.

Povod i motiv za ovaj čin vandalizma za sada nam ostaje nepoznat. Da li se radi o smišljenoj provali s ciljem pribavljanja određene dokumentacije, ili o nasumičnim provalnicima, koji su željeli steći neku materijalnu korist.
Nažalost, na našem stadionu ne postoji video nadzor, ali će se nakon ovog čina sigurno i to promijeniti.

Oglasi

Policijski službenici PU Gradačac, posjetili su stadion i klupske prostorije i izvršili uviđaj, pa se nadamo da ćemo uskoro imati više informacija koje bi mogli podijeliti sa javnosti.

Najoštrije osuđujemo ovaj čin, posebno s obzirom na okolnosti u kojima trenutno egzistira NK "Zvijezda". Kada nam je pomoć najpotrebnija suočavamo se sa činom vandalskog djelovanja i destrukcijom klupskog vlasništva i infrastrukture. Kome smeta Zvijezda?", navodi se u saopštenju.

🚨PROVALJENO NA STADION BANJA ILIDŽA Neočekivani čin vandalizma desio se sinoć na stadionu NK "Zvijezda", kada su...

Posted by NK Zvijezda Gradacac on Sunday, March 17, 2024
Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Inače, Zvijezda je jučer igrala na svom stadionu lokalni derbi protiv Bratstva iz Gračanice i uspjela je da slavi sa 1:0 u meču 17. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Zvijezda je trenutno na 14. mjestu na tabeli sa 15 bodova i sigurno da će se do kraja sezone boriti za opstanak.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Samo u BiH? Vi niste otisli dalje od BiH seljoberi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi