Kolo u Prvoj ligi FBiH podijeljeno na dva dana, jedan meč pod reflektorima
FOTO: E. Dindić

Za vikend utakmice 18. kola

Kolo u Prvoj ligi FBiH podijeljeno na dva dana, jedan meč pod reflektorima

H. Zilić

U vikendu ispred nas igraju utakmice 18. kola Prve lige FBiH, a program će bit podijeljen na dva dana. Četiri meča igraju se u subotu 23. marta, a četiri duela u nedjelju 24. marta.

U subotu se svi mečevi igraju od 15 sati i 30 minuta, tako da neće biti utakmica pod reflektorima.

Rudar Kakanj će u veoma bitnoj utakmici u borbi za opstanak dočekati Jedinstvo iz Bihaća, dok će u subotu BFK Simm Bau biti domaćin Gradini iz Srebrenika.

Još dva duela nudi subotnji program. Bratstvo će u Gračanici dočekati Stupčanicu koja se bori za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i to će vjerovatno biti najuzubdljiviji duel u subotu, a isti dan još igraju Tomislav i Radnik iz Hadžića.

Nedjelja nudi i jedna duel pod refeltkroima, a to je meč Slobode i Budućnosti koji počinje u 18:30. Preostala tri nedjelja duela igraju se od 15:30.

Čelik će u nedjelju dočekati Mladost DK u komšijskom duelu, Gronji Rahić je domaćin Goraždu, a TOŠK ekipi Zvijezde.

Oglasi

Lider na tabeli nakon 17 odigrnaih kola je Sloboda sa 40 bodova, prati ih Stupčanica sa 37 osvojenih bodova. Na začelju tabele je gužva. TOŠK je skupio 17 bodova, Jedinstvo ima 16, Zvijezda i Rudar Kakanj po 15, a fenjeraš je ekipa Mladosti sa 14 osvojenih bodova.

Raspored i satnica utakmica 18. kola Prve lige FBiH:

Subota, 23. marta:

Rudar Kakanj - Jedinstvo (15:30)

BFK Simm Bau - Gradina (15:30)

Oglasi

Bratstvo - Stupčanica (15:30)

Tomislav - Radnik Hadžići (15:30)

Nedjelja, 24. marta:

Sloboda - Budućnost (18:30)

TOŠK - Zvijezda (15:30)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelik - Mladost DK (15:30)

Gornji Rahić - Goražde (15:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi