Činilo se kako je gotovo

Luis Enrique skamenio navijače Reala i fudbalski svijet najnovijom izjavom o Mbappeu

Edmir Škorić

Činilo se nedavno kako se sapunica oko Kyliana Mbappea privela kraju, ali očigledno da još uvijek nije i da nam slijedi još nekoliko sedmica neizvjesnosti, bez obzira što je nedavno 25-godišnji francuski reprezentativac čelnicima PSG-a rekao da odlazi.

Još 2022. je Mbappe bio na korak od Real Madrida, ali je u zadnji čas potpisao novi ugovor s PSG-om i odlučio da ostane. Madriđani nisu odustali od svoje primarne želje i čini se da su trenutno najbliže njegovom angažovanju.

Mbappe je u februaru PSG-u najavio odlazak na ljeto kada postane slobodan i svi su ga automatski poslali u Madrid. Mnoge stvari ukazuju na Mbappeov prelazak u Real, ali najnovija izjava trenera PSG-a Luisa Enriquea poprilično je skamenila navijače Reala, a dodatno zbunila kompletan fudbalski svijet.

Naime, u najavi nedjeljnog derbija na Veledromeu protiv Marseillea, Špancu su na press konferenciji kazali da je ovo Mbappeu "vjerovatno posljednji klasik u karijeri", ali je bivši trener Barcelone ptoom dao neočekivanu izjavu.

"Posljednji klasik za Mbappea? Ko je to rekao? I dalje se nadam da će Mbappe ostati u PSG-u. Još ništa nije najavio… može se predomisliti, zar ne?", rekao je Enrique i dodao:

"Zamislite da osvojimo četiri naslova, a Mbappe odluči ostati u PSG-u... zašto ne?".

Sam Mbappe je prije nekoliko dana, tokom svog trening kampa s francuskom reprezentacijom, izjavio da još nije odlučio o svojoj sljedećoj destinaciji i da će "sve biti riješeno do Eura".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sada je Luis Enrique u intervjuu za Prime Video Sport France taj koji ostavlja sumnju u zraku, držeći se mogućnosti da PSG može osvojiti četiri naslova koja imaju pred sobom ove sezone: već su osvojili francuski Super Kup, blizu su da osvoje Ligue 1, bore se za i za nacionalni Kup, dok ih u Ligi prvaka u četvrtfinalu očekuju dueli s Barcelonom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.