Svi oni na ljeto će biti slobodni: Svijet bi drhtao pred timom koji se može sastaviti besplatno!
Mnogim velikim fudbalskim zvijezdama na ljeto ističe ugovor.

Mbappe, Kroos, Modrić...

Svi oni na ljeto će biti slobodni: Svijet bi drhtao pred timom koji se može sastaviti besplatno!

E. Ganibegović

Uskoro nam dolazi i ljetni prijelazni rok. Po pravilu je on uzbudljiviji od zimskog jer se radi o prelazu između dvije sezone, a i ovog ljeta će mnoga velika imena biti sa slobodnim papirima.

Prvo ime na listi je svakako Kylian Mbappe. Francuska zvijezda neće produžiti ugovor s PSG-om, no jasno je već sada da će potpisati za Real Madrid.

Od golmana je najveće ime svakako Alex Meret. Radi se o 27-godišnjem golmanu Napolija koji će na ljeto moći potražiti novi klub, jasno, ako ne dođe do produženja saradnje.

Tu su i još Casteels iz Wolfsburga, Stole Dimitrievski iz Raya Vallecana (Barcelona se interesuje za njega), Marek Rodak iz Fulhama, Keylor Navas i Sergio Rico iz PSG-a, a nikako ne treba zaboraviti ni Davida de Geu koji je odavno slobodan igrač. 

Dosta zanimljivih imena je i među defanzivcima. Mario Hermoso iz Atletico Madrida je jedno od najzadnimljivijih imena, a zatim slijedi plejada igrača koji igraju u Enlgeskoj:

Lloyd Kelly (Bournemouth), Tosin Adarabioyo i Kenny Tete (Fulham), Ola Aina (Nottingham), Vladimir Coufal i Ben Johnson (West Ham), Joel Matip (Liverpool)...

Oglasi

Od još zanimljivih imena među defanzivcima svakako treba izdvojiti Mirandu iz Betisa, Wolfa i Hummelsa iz Borussije, Auriera iz Galate, Vazqueza iz Real Madrida...

Luka Modrić, Toni Kroos...

Kada su veznjaci u pitanju, tu tek dolazimo do velikih imena. Luka Modrić i Toni Kroos iz Real Madrida svakako su najzvučnija.

Tu su još Rabiot iz Juventusa, Zielinski iz Napolija, Rodriguez iz Betisa, Kamada iz Lazija, Koke iz Atletica, Thiago iz Liverpoola, Reus iz Borussije, Jorginho iz Arsenala, Andre Gomes iz Evertona, Ndidi iz Leicestera, Brownhill iz Burnleyja itd.

Napad bi, kao što smo u uvodu spomenuli, predvodio Kylian Mbappe, a zatim slijedi Rafa iz Benfice, Barbosa iz Flamenga, Berenguer iz Bilbaa je svakako na listi, kao i igrači poput Martiala, Nicolasa Pepea, Iheanacha, Taremija, Ben Yeddera, Batshuayija, Luke Jovića, Welbecka...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se naših fudbalera tiče, prednjači dvojac iz UAE. Naime, na ljeto ističe ugovor Pjaniću u Sharjahu, te Memiševiću u Al-Nasru.

Renato Gojković, Muhamed Bešić, Kenan Pirić, Mateo Sušić, Siniša Saničanin, Ermin Bičakčić, Deni Milošević, Asmir Begović, Vladan Danilović, samo su neki od bh. fudbalera kojima u junu ističe ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi