'Lažne suze' uzburkale strasti: "Prvi napada i plače, šta bi trebala žena s četvero djece?"
Zvijezda Real Madrida perfektno je odglumila suze za Netflixov dokumentarac (Foto: EPA)

Chilavert se ponovo oglasio

'Lažne suze' uzburkale strasti: "Prvi napada i plače, šta bi trebala žena s četvero djece?"

Midhat Šljivak

Legendarni paragvajski golman Jose Luis Chilavert (58) nastavio je žestoko prozivati zvijezdu Real Madrida Viniciusa Juniora. Zasmetalo mu je što je baš on javno 'plakao' dok je govorio o rasističkim uvredama koje dobija u Španiji.

"Ne budi p***r, fudbal je za muškarce", napisao je legendarni golman Jose Luis Chilavert nakon suza koje je 25. marta za potrebe snimanja dokumentarnog filma lio fudbaler Real Madrida Vinicius Junior.

Čuveni Paragvajac smatra da Vinicius pretjeruje u svojoj glumi, da je on taj koji je provokator i da samo glumi žrtvu.

Nakon što ga je uvrijedio na društvenim mrežama, ovog puta je gostujući na jednom argentinskom radiju ponovo žestoko napao zvijezdu Real Madrida. Mišljenje o njemu nije promijenio.

"Šta je to tako teško u mojim riječima? Što razmišljam zdravim razumom?", pita se Chilavert i nastavlja:

Oglasi

"Zašto je zaplakao? Rekao je da želi bolji život za crnce. Šta onda treba bijelci da rade? Moramo li se ubiti? Kakva je to tema uopšte. Nemojte da iskrivljujemo sliku."

"Diskriminacija postoji svugdje na svijetu. Napisao sam da je fudbal za muškarce i da ne bude pe**r. To u Paragvaju uopšte nije uvreda", govori Chilavert.

Chilavert ne vjeruje u suze zvijezde Reala

Jose Luis Chilavert smatra da je Vinicius Junior isključivo plakao radi kamera koje su bile prisutne za snimanje dokumentarnog filma.

"Kamere Netflixa su bile tamo i on odjednom počinje plakati. Šta bi onda trebala žena koja zarađuje 300 dolara i koja hrani četvero djece, Plače li se njoj?"

Oglasi

"Dečko igra za Real Madrid, ima sve što poželi i pored toga je on taj koji uvijek prvi napada rivale. Gdje je bio kada je brazilska policija nemilosrdno prebijala navijače Boce? Udarali su dječake, žene, starije?"

"Kad ovakvi udaraju onda je sve u redu. Uvrijede te, ti im uzvratiš, a oni počnu plakati", rekao je Chilavert.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čuveni paragvajski golman tako je još jednom žestoko prozvao Viniciusa. O njemu definitivno nema lijepo mišljenje, baš kao i mnogi drugi fudbaleri, navijači, treneri...

Jose Luis Chilavert istinska je legenda argentinskog Velez Sarsfielda. Većinu karijere proveo je u Argentini, a u Evropi je nastupao za Real Zaragozu (1998-1991), te Strasbourg (2000-2002).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi