Haos u Madridu - Jedan od najvećih talenata želi da ide iz Reala, razočaran jer ga ne cijene
FOTO: Instagram

Mladi fudbaler shvatio da mora da ide

Haos u Madridu - Jedan od najvećih talenata želi da ide iz Reala, razočaran jer ga ne cijene

Esmer Oštraković

Dok prvi tim Real Madrida čini veliki broj "zvijezda" nerijetko se desi da neki igrač koji izađe iz omladinskog pogona ovog tima postane svjetki fudbaler, ali u nekom drugom klubu.

Razlog je taj što Real Madrid ne daje tako često šansu svojim omladincima, te se neki od njih odluče da odu iz kluba i da svoju sreću potraže u nekim drugim ekipama.

Sat otkucava kada je rije o slučaju mladog igrača Paula Iaga koji je označen kao najveći talenat Real Madrida i kako stvari stoje on neće još dugo biti član ovog tima.

Iago je playmaker i već je počeo da ozbiljno razgovara sa ljudima koji su mu bliski o tome da ima namjeru da od naredne sezone nosi dres nekog kluba koji će zapravo vjerovati u njega.

Kako prenose španski mediji Iago je razočaran potezima uprave Real Madrida i iako je označen kao najveći talenat kluba niko nema povjerenje u njega i skoro da se ne nalazi u planovima za budućnost.

Oglasi

On je razočaran u Madrid iako je prošle godine potpisao produženje ugovora do 2025. godine, te mu je tada obećano da će njegov status u ekipi biti dosta drugačiji.

Uprkos obećanjima njegov razvoj je čak i usporen jer ove sezone skoro da nema minuta u timu Real Madrida koji sa klupe predvodi Alvaro Arbeloa.

Ovaj mladi fudbaler je tri mjeseca udaljen od ulaska u posljednju godinu svog ugovora i šansa da ga prodži gotovo da ne postoji. Naravno postoji mogućnost da odradi ugovor do kraja i da na kraju naredne sezone ode kao slobodan igrač.

Praktično svi evropski giganti, dakle klubovi iz Njemačke, Francuske i Engleske su odmah pokazali veliko interesovanje da dovedu Iakga u svoje redove i mladi fudbaler će biti na slatkim mukama.

Nekoliko narednih sedmica trebalo bi biti ključno kada je riječ o njegovoj odluci gdje će nastaviti svoju karijeru.

I dok Iago traži da ide u Real Madridu daju sve od sebe kako bi doveli Franca Mastantuona, velikog talenta iz Argentine koji igra za River Plate i koji ima sedamnaest godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mastantuno ima italijanske papire, a to bi značilo da ga Real Madrid može dovesti odmah i da ne moraju čekati da postane punoljetan.

Kakva će na kraju biti sudbina ovih mladih igrača ostaje da vidimo. Jedno je sigurno, a to je da će Iago jako teško ostati u Madridu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi