Priprema osvanula na društvenim mrežama

Ancelottijev "posebni plan" za Manchester City iznenada ugledao svjetlo dana

Esmer Oštraković

Jedan od najzanimljivijih duela četvrtfinala Lige prvaka odigrat će Real Madrid i Manchester City.

Kada spomenemo četvrtfinale koje će odigrati ove dvije ekipe svi se odmah sjete posljednjih utakmica koje su ove dvije ekipe odigrale u sklopu Lige prvaka.

Činilo se tada da će Manchester City proći dalje, imali su prednost do 90. minute na Santiago Bernabeuu, ali su u samo nekoliko minuta sudijske nadoknade primili dva gola.

Na kraju su eliminisan iz Lige prvaka, ali su iz tog poraza očito dosta naučili jer su se vratili još jači i osvojili Ligu prvaka.

Ponovo će ove ekipe igrati u okviru Lige prvaka i jasno je da nas očekuju dvije jako zanimljive utakmice i svi očekuju da će samo neke nijanse riješiti utakmicu.

Navodno je procurio i "plan" koji Ancelotti ima za utakmicu protiv Manchester Cityja, a koji namjerava u djelo sprovesti u narednim danima.

Naime, Ancelotti je odlučio na koji način će pripremati utakmicu protiv aktuelnog prvaka Engleske.

Real Madrid će do utakmice sa Manchester Cityjem odraditi šest treninga, a specijalni program biti će napravljen za Bellinghama i Valverdea.

Guardiola se žalio na zgusnut raspored, Ancelotti mu odgovorio

Manchester City ove sezone brani titulu prvaka Evrope, a ekipa Pepa Guardiole u četvrtfinalu ovog takmičenja igrat će dvomeč upravo protiv Real Madrida.

Prva utakmica ovih rivala igrat će se na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu 9. aprila s početkom u 21 sat, te je jasno da nas očekuje pravi spektakl i borba za mjesto u polufinalu Lige prvaka.

U centru pažnje pred ovaj susret našao se Pep Guardiola koji je ponovo žestoko kritikovao zgusnut raspored Manchester Cityja koji je prouzrokovan zbog takmičenja u Engleskoj.

Građani će u 21 dan odigrati čak sedam utakmica i svaka je iznimno bitna jer su igri trofeji. Zbog toga Guardioli nije jasno zašto je toliko utakmica "ugurano" u tako kratkom periodu, te je izdvojio kakvu prednost ima Real Madrid.

"Igramo protiv Aston Ville u srijedu u 20:15, zatim u 12:30 protiv Crystal Palacea u subotu, 12:30! Onda idemo u Madrid u utorak. Real će imati devet dana za pripremu, devet dana! Igraju ovaj vikend i neće igrati više do naše utakmice. Želio bih razmisliti i zamoliti za još jedan slobodan dan jer razlika je velika. Ali nema šanse...", rekao je Guardiola.

Ancelotti nije htio da izaziva bilo kakve daljne rasprave i priznao je i sam da raspored ide u korist Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je fudbal. Sretan sam što imamo devet dana da se pripremimo za utakmicu protiv Manchester Cityja. Istina je da imamo malu prednost, ali to ne mora ništa da znači. Imamo dovoljno vremena i pokušat ćemo da se pripremimo najbolje što možemo", kazao je Ancelotti.

Razlog je taj što su njih dvojica najviše "pogođeni" nakon utakmica koje su odigrali za svoje reprezentacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.