Ancelotti odmah nakon meča prišao Ardi Guleru, kamera snimila šta je rekao mladom Turčinu

Italijan je svjestan o kakvom talentu se radi

Ancelotti odmah nakon meča prišao Ardi Guleru, kamera snimila šta je rekao mladom Turčinu

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida jučer su slavili na gostovanju protiv Osasune sa 4:2 u meču 29. kola La Lige, a u centru pažnje ponovo se našao Arda Guler koji je na kraju utakmice imao zanimljiv susret s Carlom Ancelottijem.

Iako je Osasuna pružila poprilično dobar otpor na kraju je kraljevski klub uspio da dođe do nove pobjede i nastavi koračati prema tituli prvaka Španije.

Dva gola u jučerašnjem meču postigao je Vinicius Junior, dok su za Real Madrid pogađali još Brahim Diaz i Dani Carvajal.

Što se tiče Osasune prvi gol djelo je hrvatskog reprezentativca Ante Budimira, a Iker Munoz bio je taj koji je u sudijskoj nadoknadi utakmice zatresao mrežu Reala za konačnih 2:4.

No, u centru pažnje i ovaj put našao se mladi turski veznjak Arda Guler koji je dobio šansu u finišu utakmice i za svega nekoliko minuta na terenu uspio je ponovo da oduševi javnost.

Oglasi

On je u posljednjim momentima meča imao nevjerovatan pokušaj kada je šutirao s centra terena, ali je nažalost lopta pogodila prečku.

Nakon što je utakmica završena Ancelotti je bio među prvima koji je prišao Guleru, te je kamera snimila šta je trener Real Madrida rekao mladom veznjaku.

"Odličan pokušaj, šteta što nije lopta ušla u gol", navodno je Ancelotti rekao Guleru, a nakon toga i tokom davanja izjave odlučio je da pohvali Turčina za taj pokušaj.

Oglasi

"Samo iznimno talentovan igrač može to da uradi. Nema veze što nije lopta ušla u mrežu, za mene je to kao da je dao gol", izjavio je trener Real Madrida nakon utakmice.

Guler je konačno počeo igrati u prvenstvu, a podsjećamo da je u prošlom kolu u pobjedi protiv Celte Vigo zabio i svoj prvi pogodak u dresu kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi su očekivali da će Turčin jučer zaigrati od prve minute protiv Osasune, no ostao je na klupi.

Ovaj 19-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Real Madrida odigrao ukupno sedam utakmica i dao je jedan pogodak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti