Odbijen zahtjev Palmeirasa, Real Madrid odlučio šta će s Endrickom!
Real Madrid na ljeto želi dovesti Endricka, ne želi čekati zimu.

Žele ga odmah na ljeto

Odbijen zahtjev Palmeirasa, Real Madrid odlučio šta će s Endrickom!

Eldar Ganibegović

Već odavno se zna da će Endrick pojačati Real Madrid, no Palmeiras je otezao s realizacijom posla. Sada je Real Madrid kazao svoj stav.

Za sumu od 45 miliona eura Real Madrid je još prošle sezone rezervisao dolazak Brazilca Endricka Felipea Morreire koji igra za Palmeiras.

Brazilski klub dobio je novac na račun, no Endrick je ostao na posudbi u Palmeirasu do ljeta 2024. godine, odnosno dok ne napuni 18 godina.

Palmeiras je imao još jedan naknadni plan. Velikan iz Brazila namjeravao je Endricka zadržati na posudbi do zime, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Kako je Fabrizio Romano potvrdio, Real Madrid želi da ima Endricka na raspolaganju već od početka naredne sezone, dakle kroz dva-tri mjeseca će Brazilac stići u Madrid.

U utakmici između Engleske i Brazila, odlučenoj golom Endricka u 80. minuti, brazilski napadač je sa 17 godina i 246 dana postao najmlađi igrač koji je postigao gol za Karioke od Ronalda Nazarija 1994. godine.

Oglasi

Nakon toga je na red došao i debi na Santiago Bernabeuu. Brazil je gostovao Španiji, a meč je završio 3:3.

Nevjerovatni Endrick bio je strijelac i na toj utakmici. Ušao je na početku drugog poluvremena i odmah u 50. minuti postigao pogodak protiv Crvene furije.

Podsjetimo, Real Madrid je već osigurao i dolazak Kyliana Mbappea, nema sumnje da će biti još dolazaka i Kraljevski klub bi na papiru naredne sezone mogao biti najmoćniji na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Endrick je već upoznao svoje buduće saigrače u Real Madridu, a posebno se istakao susret s Lukom Modrićem.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
On je realov prije ili poslije !!!
0 0
Adrian
Brazilski napad, bit ce veselo za protivnike.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi