Engleski novinari nahvalili Gvardiola, a onda u njemu pronašli razlog Cityjevog remija sa Arsenalom
FOTO: EPA

Nekako je baš Joško Gvardiol kriv za remi

Engleski novinari nahvalili Gvardiola, a onda u njemu pronašli razlog Cityjevog remija sa Arsenalom

Esmer Oštraković

Vikend koji je iza nas donio je derbi utakmicu između Manchester Cityja i Arsenala koji je odigran na Etihadu, ali nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pobjednika nije bilo.

Najviše je nakon remija ove dvije ekipe profitirao Liverpool koji se sada nalazi na prvom mjestu i ima dva boda više od Arsenala, te tri boda više od Manchester Cityja.

Jedan od boljih pojedinaca na ovoj utakmici bio je reprezentativac Hrvatske Joško Gvardiol. Isticao se sjajni defanzivac i u igri prema naprijed gdje je nekoliko puta sjajno "lomio" Saku.

Engleski mediji, ali i navijači Manchester Cityja hvalili su Gvardiola nakon odigrane utakmice, ali dva dana nakon utakmice pojavili su se i oni koji smatraju da je on direktan krivac što tim sa Etihada nije ostvario pobjedu protiv Arsenala.

"Loše je počeo utakmicu sa pogrešnim dodavanjem kojim je napravio kontranapad za Arsenal, ali kako je utakmica odmicala tako je i on igrao sve bolje i bolje. Odradio je dobar posao na Saki", napisali su novinari Manchester Eveninga.

Oglasi

Upravo od Bukaya Sake su navijači Arsenala na ovoj utakmici očekivali najviše, ali on je u nedjelju na Etihadu bio apsolutno nevidljiv. Nije uspio čak napraviti ni uspješan dribling ili udarac ka golu protivnika.

Manchester Cityju su nedostajali Stones i Walker

Iako su hvalili Gvardiola, novinari Manchester Eveninga dan nakon utakmice tvrde da su protiv Arsenala mnogo falili Stones i Walker, a dotakli su se i Gvardiola.

Iako je Hrvat odigrao odlično u odbrani, nisu svi zadovoljni njegovom igrom prema naprijed i smtra se da su upravo za to nedostajali prije svega Walker, a zatim i Stones.

"Kreativnost iz dubine pravila bi razliku. Akanji i Gvardiol su svoj posao odradili solidno, ali bilo je jasno da njima nedostaje vizija kakvu imaju Walker i Stones prema naprijed", pišu novinari Manchester Eveninga.

Podsjetimo, Kyle Walker je utakmicu protiv Arsenala propustio zbog povrede, dok je Stones bio na klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Joško Gvardiol svoju seniorsku karijeru počeo je u Dinamu iz Zagreba iz kojeg je 2021. godine napravio transfer u Bundesligu, tačnije u ekipu Leipziga za skoro 37 miliona eura.

U ovoj ekipi zadržao se dvije godine, a nakon što je prošle sezone praktično eksplodirao uslijedio je transfer u Manchester City vrijedan 90 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jolinecrimson
Supruga je kupila kapsule koji su promijenili naš sеks, sada isti kao i prije vjenčanja: dugačak, strastven, S kamenom еrеkcijom i osjećam se kao pastuh, a supruga želi još i još. Savjetujem svima da isprobaju ove kapsule, moja supruga je kupila ovdje:----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi