Ništa neobično za rječnik fudbalera. Čak i blago.

Težak dan za crveni dio Manchestera

Engleska bruji o verbalnom duelu zvijezda Chelseaja i Uniteda - Nekada saigrači, a sada teške riječi

Eldar Ganibegović

Sjajnu utakmicu sa sedam golova gledali smo sinoć između Chelseaja u Uniteda. Plavci su presretni bili na kraju utakmice, a gorčinu poraza gostima je nastojao da pojača Enzo Fernandez.

U derbiju 31. kola engleske Premier lige sinoć su se sastali Chelsea i Manchester United. Utakmicu s ludom završnicom u svoju korist je riješio Chelsea rezultatom 4:3.

Vodio je Chelsea golovima Gallaghera i Palmera s 2:0 u 19. minuti, ali do odlaska na odmor preko Garnacha i Fernandesa United dolazi do poravnanja.

Novim golom Garnacho u 67. minuti donosi veliki preokret Manchester Unitedu. Imao je gost tri boda u džepu do pred sami kraj utakmice, ali onda nevjerovatan preokret.

Produženo je osam minuta, da bi dvije minute nakon isteka tog vremena Palmer pogodio za 3:3 s bijele tačke. Isti igrač je minut nakon toga pogodio za 4: i kompletirao hat-trick.

Utakmica se očito na tome nije završila. Mediji na Otoku danas bruje o verbalnom duelu Enza Fernandeza i Masona Mounta.

Dvije zvijezde dva engleska velikana sukobile su se verbalno na kraju utakmice u Londonu. Fernandez je navodno Mounta nazvao kukavicom.

Navijači Chelseaja sigurno će podržati Fernandeza. Podsjetimo, Mount je ljetos prešao iz Chelseaja u Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Enzo Fernandez i Mason Mount su dijelili svlačionicu prošle sezone kada je Fernandez stigao u Chelsea u januaru iz Benfice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.