Ten Hag smiruje strasti: Pakao koji prolazi fudbaler Uniteda teško je opisati
FOTO: EPA

Brige na Old Traffordu

Ten Hag smiruje strasti: Pakao koji prolazi fudbaler Uniteda teško je opisati

Haris Zilić

Veznjak Mason Mount (25) je ljetos došao u redove Manchester Uniteda kao veliko pojačanje iz Chelseaja, ali daleko je to od svih najava, barem prema prikazanom na terenu.

Mount je odigrao ukupno 12 utakmica za United ove sezone i upisao samo jednu asistenciju.

Mizerna statistika za momka koji je plaćen 64 miliona funti i koji je trebao biti važan kotač ekipe.

Da li je pritisak učinio svoje ili ne teško je reći.

Imao je Mount teških perioda iza sebe, a sve je začinila povreda koju vuče od konca novembra prošle godine, ali opet teško se oteti dojmu da je i zdrav pružao loše partije.

Oglasi

O cijelom stanju u kojem se nalazi ovaj veznjak govorio je i Erik Ten Hag menadžer Uniteda.

"Imao je velika očekivanja i uvijek ću biti uz njega. Sigurni smo da je on važan igrač za nas", rekao je Ten Hag i dodao:

"Moramo ići korak po korak. Prvo mu moramo dati podršku jer se vraća nakon nezgodne povrede. Ne smijemo puno očekivati odmah."

Mount je ove sezone čak dva puta doživio povrede. Prva ga je odvojila mjesec dana od terena, a druga četiri mjeseca.

I period kada je bio u igri i spreman vidjelo se da igra pod pritiskom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mount i United imaju ugovor do 2028. godine, a Ten Hag ima puno povjerenje i siguran je da će se Mount vratiti jačiji i spremniji.

Možda je ova sezona izgubljena u smislu bilo kakve ofrme za Mounta, ali United u budućnosti itekako želi oslonac na pomenutog fudbalera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi