Niko nije očekivao ovakav rasplet sezone (Foto: AFP)

Samo ih vječiti rival vodi u play in

Nestvaran rasplet Eurolige: Partizan, vjerovali ili ne, mora navijati za Crvenu zvezdu

Midhat Šljivak

Košarkaši beogradskog Partizana nakon večerašnjih utakmica Eurolige nalaze se u jako teškoj poziciji u borbi za doigravanje. Glavni konkurenti Anadolu Efes i Baskonia ostvarili su velike pobjede na teškim gostovanjima.

Partizanu je pred večerašnje duele bio potreban barem jedan poraz Anadolu Efesa i da Baskonia izgubi oba meča (Real Madrid i Virtus).

Međutim, sreća je beogradskim crno-bijelim okrenula leđa. Efes i Baskonia su uspjeli ostvariti gostujuće pobjede i to protiv velikih rivala Fenerbahčea i Real Madrida.

Efes je u Ulker Areni slavio s 82:80. Will Clyburn je ih je predvodio do trijumfa s 21 poenom i Turci su rastužili crno-bijeli dio Beograda.

Sada Partizan gleda prema vječitom rivalu Crvenoj zvezdi koja u posljednjem kolu putuje u Istanbul i u slučaju pobjede, te pobjede Partizana u posljednjem kolu, crno-bijeli će ići dalje.

Nakon Istanbula oči navijača i igrača Partizana bile su uperene u Madrid. Tamo je Real ugostio Baskoniju i desio se najgori mogući scenarij za tim Željka Obradovića. Gosti su slavili pobjedu rezultatom 95:91.

Markus Howard je uništio Kraljeve. Ubacio im je 35 poena, a pratio ga je Costello s 19, te je tim iz Vitorije osigurao play in.

Mario Hezonja s 18 i Džanan Musa sa 16 poena nisu mogli pomoći Partizanu i sada crno-bijeli zavise od kluba kojeg većina njih mrzi iz dna duše - Crvene zvezde.

Šta Partizan vodi u play in?

Za Partizan nema više nikakvih kalkulacija i situacija pred posljednje kolo je kristalno jasna.

Crno-bijeli u posljednjem kolu moraju savladati Valenciju i čekati da njihov najveći rival Crvena zvezda savlada Anadolu Efes u Istanbulu.

Kratko rečeno, Partizan mora da navija za Crvenu zvezdu. Samo ih veliki rival vodi dalje i vidjet ćemo šta će se desiti naredne sedmice.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Šanse su naravno male. Efes će biti apsolutni favorit protiv Crvene zvezde koja je odavno ostala bez šansi za doigravanje.

Sada samo igraju za Partizan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.